Ντόρτμουντ : Οι αλήθειες του Σμέλτσερ

Ο Σμέλτσερ έπαιξε 14 χρόνια με την φανέλα της Ντόρτμουντ αλλά την τελευταια πενταετία οι τραυματισμού δεν του επέτρεψαν να χαρεί το ποδόσφαιρο.

Έπαιξε και δεκαέξι ματς με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας, όχι αρκετά σύμφωνα με την ποιότητα και την καριέρα που είχε στην Μπορούσια.

“Οι ανταγωνιστές, σου λένε γειά με διαφορετικό τρόπο. Συμπεριφέρονται και διαφορετικά στην προπόνηση της Εθνικής από ότι στην Ντόρτμουντ. Ένιωθα άβολα. Δεν μου ήταν εύκολο”.

Ο Σμέλτσερ έμεινε και εκτός αποστολής για το Παγκόσμιο

κύπελλο του 2014 στην Βραζιλια αν και είχε παίξει σε όλα τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης. Έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το Παγκόσμιο κύπελλο.

Μέρος των δυσκολιών του και το ότι έπρεπε να ανταγωνιστεί παίκτες που αγωνίζονταν στην μεγάλη αντίπαλο Μπάγερν Μονάχου.

“Δεν μπορούσα να το καταλάβω εκείνη την στιγμή γιατί είχα παίξει και στα δέκα ματς των προκριματικών. Όσο άδικο και αν ήταν εκείνη την στιγμή έπρεπε να αφοσιωθώ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ”.

Ο Μάριο Γκέτσε, πρώην συμπαίκτης του στην Ντόρτμουντ ήταν από αυτούς που του συμπαραστάθηκαν σε εκείνη την δύσκολη στιγμή.

“Αν ο Μάριο και ο Λέβι δεν έφευγαν τόσο γρήγορα από την Ντόρτμουντ ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Το να αντικαταστήσεις παίκτες με την σημασία και την ποιότητα αυτών κάθε χρόνο δεν είναι εύκολο”.

Ο Σμέλτσερ μίλησε και για τον μεγάλο αντίπαλό του στα ντέρμπι με την Μπαγερν Μονάχου καθώς στην πλευρά του αγωνιζόταν ο Άριεν Ρόμπεν.

“Έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολα απέναντι στον Άριεν. Από ένα σημείο και μετά είχε καταλάβει πως θέλαμε να τον αντιμετωπίσουμε αμυντικά. Κάθε φορά λοιπόν έβρισκε και κάτι καινούριο. Δεν είναι τόσο απλό να λες ότι κάθε φορά έπαιρνε την μπάλα, έμπαινε προς τα μέσα και έκανε σουτ. Ξαφνικά άρχισε να πασάρει δεξιά και να δημιουργεί προβλήματα μακριά από την μπάλα. Τελειομανής. Ήθελε πάντα να νικάει”.

Ο Ρόμπεν πάντως έχει ανταποδώσει τα καλά λόγια στο παρελθόν λέγοντας πως ο δυσκολότερος αντίπαλος που εχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του ήταν ο αριστερός μπακ της Ντόρτμουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα