Ντόπινγκ: Τετραετής αποκλεισμός στον Λισένκο από το CAS

Ο Ρώσος άλτης του ύψους, Ντανίλ Λισένκο, τιμωρήθηκε τελικά με τετραετή αποκλεισμό, αφού το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη ποινή.
Ποινή την οποία του είχε επιβάλει η Αθλητική Μονάδα Ακεραιότητας (AIU) της World Athletics, γιατί ήταν κατηγορούμενος για πολλές παραβιάσεις των κανόνων ντόπινγκ.
Ο 24χρονος Λισένκο, «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017 στο Λονδίνο (2.32μ) και «χρυσός» στο παγκόσμιο κλειστού το 2018 στο Μπέρμιγχαμ (2.36μ), τιμωρήθηκε

αρχικά με διετή αποκλεισμό για παραβίαση του whereabouts και με τέσσερα επιπλέον χρόνια για πλαστογραφία και αλλοίωση αποτελεσμάτων ελέγχου ντόπινγκ.
«Η ποινή ξεκινούσε αναδρομικά στις 3 Αυγούστου 2018, ημερομηνία από την οποία ο αθλητής είχε προσωρινά τεθεί σε αναστολή. Ωστόσο, ο Ρώσος αθλητής, είδε αυτή την ποινή να μειώνεται στη συνέχεια κατά δύο χρόνια «λόγω της ουσιαστικής βοήθειας που παρείχε στην IAU για να ασκήσει κατηγορίες εναντίον πρώην αξιωματούχων της Rusaf (Ρωσική Ομοσπονδία Αθλητισμού) Ντμίτρι Χλιάχτιν και Αρτούρ Καραμιάν», πρόσθεσε η IAU.
Ο Λισένκο θα είναι επομένως σε θέση να επιστρέψει στους αγώνες από τις 3 Αυγούστου 2022, όμως θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου 2021) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022 στη Γιουτζίν των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα