Ντομένικο Μπεράρντι: «Πόρτες» παντού, για πάντα Neroverdi

Τελικά, μια απομάκρυνση από τη Σασουόλο δεν ήρθε αλλά και από ότι φαίνεται δεν θα έρθει και ποτέ για τον Μπεράρντι που είναι έτοιμος να δεσμεύσει το μέλλον του στην ομάδα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ιταλία, συμφώνησε νέο πενταετές συμβόλαιο με τη Σασουόλο, αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ καθαρά ανά σεζόν, το οποίο θα τον δεσμεύει με τον σύλλογο μέχρι το 2027.

Το περασμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που πήρε φανέλα βασικού, φαινόταν να φλερτάρει με την ιδέα μιας απομάκρυνσης από τους Neroverdi νωρίτερα το καλοκαίρι,

δηλώνοντας λίγες μέρες αργότερα «μου αρέσει να ζω στη Μόντενα και είμαι εδώ για 11 χρόνια, αλλά έχω φτάσει σε ένα σημείο που θα αγωνίζομαι λιγότερο με την αλλαγή χάρη στη γυναίκα μου και τον γιο μου, καθώς μαζί τους θα ένιωθα σαν στο σπίτι μου σε οποιαδήποτε πόλη». Ο Μπεράρντι έχει πραγματοποιήσει 327 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις για τη Σασουόλο μέχρι στιγμής, σκοράροντας 121 γκολ και 84 ασίστ.

Ο 28χρονος Ιταλός εξτρέμ πέρασε ολόκληρη την καριέρα του σε μια «μικρομεσαία» ομάδα και προσπάθησε να δεσμεύσει το μέλλον του στον σύλλογο με μια αιφνιδιαστική απόφαση, μετακομίζοντας στη φανέλα με το νούμερο 10. Ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. «Αποφάσισα να αλλάξω φανέλα, μετά είναι η μεταγραφική αγορά, θα δούμε…» είχε πει αλλά παρέμεινε πιστός και άλλαξε μονάχα το νούμερο και όχι το χρώμα της φανέλας.

Η Σασουόλο που «βγάζει» ποδοσφαιριστές, έχει ήδη πουλήσει τον Τζιανλούκα Σκαμάκα στην Γούεστ Χαμ ενώ και ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου επιβεβαίωσε ότι εξετάζει πρόταση από τη Νάπολι για τον Τζιάκομο Ρασπαντόρι. Ο Μπεράρντι έχει συνδεθεί με πολλούς άλλους συλλόγους αυτό το καλοκαίρι, όπως Μίλαν, Γιουβέντους, Ίντερ και Φιορεντίνα. Τον επόμενο μήνα γίνεται 28 ετών και την περασμένη σεζόν σημείωσε 15 γκολ και 17 ασίστ σε 33 συμμετοχές στη Serie A. Ο εξτρέμ έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και έχει η αξία του εκτιμάται τουλάχιστον στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι μέρος μιας αξιοσημείωτης τριετούς εξέλιξης που είδε τον Μπεράρντι να εκπληρώνει τελικά την υπόσχεση που έδειξε για πρώτη φορά όταν συστήθηκε στη παγκόσμια στη σκηνή με τη Σασουόλο ως έφηβος. Στα μεσαία χρόνια της καριέρας του είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών καθώς και φρικτή συνέπεια με τη φόρμα του. Ωστόσο, τελικά φαίνεται ότι ο Μπεράρντι τα έχει συγκεντρώσει όλα για να γίνει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντομένικο Μπεράρντι, Πόρτες, Neroverdi,ntomeniko berarnti, portes, Neroverdi