Ντιέγκο Σιμεόνε : Δέκα χρόνια… δέκα σημαντικά ματς (vids)

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ανέλαβε την Ατλέτικο Μαδρίτης λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011 και έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στις 7 Ιανουαρίου του 2012 σε ένα εκτός έδρας 0-0 με την Μάλαγα του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Η Ατλέτικο ήταν στην δέκατη θέση στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη. Πλέον μετά από 552 ματς, οκτώ τίτλους και δύο χαμένους τελικούς Champions League μοιάζει αδιανόητο να

μένει εκτός πρώτης τετράδας.

Θυμόμαστε τα δέκα πιο σημαντικά ματς της καριέρας του στον πάγκο.

1.Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπιλμπάο 3-0 (9 Μαΐου 2012)

Ο πρώτος του τίτλος. Ο τελικός του Europa League. Υποτίθεται ότι θα ήταν ντέρμπι. Δεν ήταν. Κέρδισε εύκολα την Μπιλμπάο του Μπιέλσα με δύο γκολ του Φαλκάο και ένα του Ντιέγκο.

2.Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (17 Μαΐου 2013)

Το δεύτερο τρόπαιο, ίσως πιο σημαντικό από το πρώτο. Οι ροχιμπλάνκος κατέκτησαν το Κόπα ντελ Ρέι μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου απέναντι στην Ρεάλ του Ζοζέ Μουρίνιο και με ανατροπή του σκορ. Νίκη 2-1 με γκολ των Ντιέγκο Κόστα και Μιράντα.

3.Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (17 Μαΐου 2014)

Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Ατλέτικο χρειάζεται έναν βαθμό στο Καμπ Νόου για να κατακτήσει το πρωτάθλημα από την ομάδα του Λιονέλ Μέσι. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τον Αλέξις Σάντσες. Οι 96.000 μπλαουγκράνα ήταν έτοιμοι να γιορτάσουν αλλά ο Ντιέγκο Γοδίν πήδηξε στον… Θεό στο 49ο λεπτό και έγραψε το τελικό 1-1. Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα της Ατλέτικο μετά από δεκαοκτώ χρόνια και το πρώτο πρωτάθλημα που δεν πήγε σε Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης μετά από μια δεκαετία.

Six years since Atletico Madrid won La Liga at Camp Nou

That Godin header pic.twitter.com/eWYEfcmaw9

GOAL (@goal) May 17, 2020 4.Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4 (24 Μαΐου 2014)

Μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του τίτλου η Ατλέτικο έφτασε δύο λεπτά μακριά από το να αποδείξει ότι παίζοντας με καρδιά, πάθος και καλή άμυνα μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα. Δύο λεπτά. Ο Σέρχιο Ράμος ισοφάρισε στις καθυστερήσεις για την Ρεάλ Μαδρίτης και στην παράταση η ομάδα του Σιμεόνε κατέρρευσε. Θα ήταν το αποκορύφωμα της θητείας του στον πάγκο… για δύο λεπτά.

5.Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 4-0 (7 Φεβρουαρίου 2015)

Η Ρεάλ είχε απουσίες ναι. Κανείς δεν το θυμάται. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε ζητήσει εκδίκηση και αυτό έγινε. Με γκολ των Τιάγο, Σαούλ, Γκριεζμάν και Μάντζουκιτς η Ατλέτικο διέλυσε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

6.Μπάγερν Μονάχου – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (3 Μαΐου 2016)

Ημιτελικός Champions League… στο Μόναχο με την Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα. Κλασική περίπτωση λεωφορείου στην εστία. Ελάτε, επιτεθείτε, παίξτε, νικήστε, αποκλείστε μας. Δεν μπόρεσαν να το κάνουν. Όταν ο Γκριεζμάν ισοφάρισε σε 1-1 όλα είχαν τελειώσει.

7.Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (5-3 πεν.) (28 Μαΐου 2016)

Τι είναι χειρότερο από το να χάσεις έναν τελικό Champions League; Να χάσεις δυο. Ήττα ξανά από την μισητή συμπολίτισσα στα πέναλτι. Ο Χουάνφράν έχασε το καθοριστικό πέναλτι και δεν σταμάτησε να κλαίει. Για ακόμη μια φορά η Ατλέτικο έφτασε τόσο κοντά αλλά ήταν και τόσο μακριά.

8.Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-4 (15 Αυγούστου 2018)

Νίκη σε τελικό απέναντι στην μεγάλη αντίπαλο έχει πάντα μεγάλη σημασία. Η Ατλέτικο κατέκτησε το UEFA Super Cup μετά και την κατάκτηση του Europa League. Το ματς κρίθηκε στην παράταση με τα γκολ των Κόκε και Σαούλ και ο Σιμεόνε νίκησε τον Λοπετέγκι.

9.Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3 (11 Μαρτίου 2020)

Λίγο πριν ο κόσμος κλειδωθεί σπίτι του με την πανδημία. Τελευταίο ματς. Ίσως υπεύθυνο για τη έκρηξη του ιού στην Ισπανία. Η Λίβερπουλ κυρίαρχος της Ευρώπης και σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια στην Αγγλία για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια. Στο πρώτο ματς νίκη με 1-0 για την ομάδα του Τσόλο. Έχανε με 2-0 μέχρι το 96ο λεπτό της παράτασης. Νίκησε 3-2. Μπορεί να μην ενθουσιάζει στο μάτι αλλά την δουλειά της την έκανε άψογα η ομάδα του Σιμεόνε… ξανά.

10.Βαγιαδολίδ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (22 Μαΐου 2021)

Ο Τσόλο το έκανε ξανά και ξανά, κατέκτησε το πρωτάθλημα στο νήμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης πίεσε ως το τέλος. Η Ατλέτικο βρέθηκε να χάνει από την Βαγιαδολίδ αλλά φυσικά δεν τα παράτησε. Ο Κορέα ισοφάρισε και ο εξορισμένος από την Βαρκελώνη πέτυχε το γκολ που έδωσε στους ροχιμπλάνκος το δεύτερο πρωτάθλημα στην εποχή Σιμεόνε επτά χρόνια μετά με μόνο τον Κόκε να έχει μείνει από την πρώτη φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα