Ντάιερ: «Ποιοτικοί Σεμέδο-Ποντένσε, πρώτη φορά τέτοια ατμόσφαιρα»

Δύο παλιόφιλούς του από την Σπόρτινγκ θα συναντήσει απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Έρικ Ντάιερ.

Ο μέσος της Τότεναμ, μετακόμισε στην Πορτογαλία σε ηλικία επτά ετών λόγω της δουλειάς της μητέρας του και ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, όπου είχε συμπαίκτες τους Ρούμπεν Σεμέντο και Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο 25χρονος διεθνής Άγγλος, μίλησε στο site των «σπερς» για τους δύο παλιούς του φίλους, αλλά και την ατμόσφαιρα που περιμένει απόψε στην έδρα του Ολυμπιακού.

«Είναι
δύο παίκτες που ξέρω πολύ καλά από τη θητεία μου στην Σπόρτινγκ. Πιο πολύ τον Ρούμπεν Σεμέδο, γιατί έχουμε την ίδια ηλικία και παίξαμε μαζί πολύ καιρό, από το ξεκίνημά μας μέχρι την πρώτη ομάδα. Είναι πολύ καλός αμυντικά, είτε ως σέντερ μπακ είτε στο κέντρο, αλλά είναι και πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια. Είμαστε παρόμοιοι υπό αυτή την άποψη, γιατί παίζουμε αμφότεροι τόσο ως αμυντικοί χαφ τόσο και ως σέντερ μπακ, ενώ μπήκαμε στην πρώτη ομάδα την ίδια εποχή και στην ίδια ηλικία. Παίξαμε μαζί στην Πορτογαλία ίσως για δέκα χρόνια, οπότε χαίρομαι που θα τον δω ξανά.

Ο Ντάνιελ ήταν έναν χρόνο πίσω μου οπότε δεν παίξαμε πολύ μαζί. Είναι εξτρέμ, διαφορετικός παίκτης από τον Ρούμπεν. Είναι αρκετά μικρόσωπος αλλά πολύ καλός τεχνικά και κινείται πολύ καλά χωρίς τη μπάλα. Αναμφίβολα είναι και οι δύο πολύ ποιοτικοί παίκτες. Έχω δει τον Ρούμπεν μία φορά από τότε που φύγαμε από τη Σπόρτινγκ, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα τους δω και τους δύο από την ημέρα που έφυγα για την Τότεναμ», είπε ο Ντάιερ και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστική. Το περιβάλλον αλλά ακόμα και ο καιρός - μια που ακόμα έχει ζέστη - θα είναι κάτι διαφορετικό για μας. Είναι μία πρόκληση, αλλά αυτό περιμένεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, διαφορετικά παιχνίδια και διαφορετικά τεστ. Είναι κάτι καλό για μας. Είναι η πρώτη φορά που στο Τσάμπιονς Λιγκ θα βρούμε τέτοια ατμόσφαιρα στους ομίλους, είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε, να πάμε εκεί και να κερδίσουμε. Πρέπει να απολαμβάνεις τέτοια ατμόσφαιρα και τις προκλήσεις της. Αν θέλουμε να είμαστε τοπ ομάδα και να κυνηγήσουμε τα πάντα, πρέπει να πηγαίνουμε σε τέτοιες ατμόσφαιρες και να κερδίζουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα