Νότιγχαμ Φόρεστ: Γύρισε με όπλο της την άμυνα

Ο τελικός της χρονιάς και ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της με βάση τόσο τον αγωνιστικό όσο και τον οικονομικό στόχο που επιτυγχάνεται είχε εντελώς διαφορετική εικόνα ανά ημίχρονο.

Την εμπειρότερη σε ατομικό επίπεδο, όμως άμαθη εδώ και παραπάνω από δύο δεκαετίες σε τόσο υψηλούς στόχους Νότιγχαμ να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον ρόλο του φαβορί στο πρώτο μισό. Να δημιουργεί στιγμές, όχι όμως και ξεκάθαρες ευκαιρίες και για 42 λεπτά να βλέπει πως αυτή η πολύ κλειστή διπλή ζώνη άμυνας της Χάντερσφιλντ θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να διασπαστεί.

Η λύση

σε αυτή την φαινομενικά… άλυτη άσκηση έδωσε αντίπαλος και το αυτογκόλ του νεαρού Κόλγουιλ έστειλε τους παίκτες του Κούπερ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το προβάδισμα στο σκορ. Σε διάστημα που κορυφαίος παίκτης της ήταν ο Γιέϊτς και τη στιγμή που οι Τζόνσον και Τσινγκερνάγκελ δεν βρήκαν ποτέ την ευκαιρία να διαδραματίσουν τον ρόλο των βασικών δημιουργών στους μικρούς χώρους που επέτρεψαν οι τυπικά γηπεδούχοι να περάσει η μπάλα στα μεσοδιαστήματα.

Το 1-0 του ημιχρόνου προκάλεσε την αποφασιστικότητα και την αλλαγή διάθεσης και τακτικής προσέγγισης της Χάνερσφιλντ που έψαξε ανατροπή, την ίδια στιγμή που η Φόρεστ μπορεί να μην αντιμετώπισε σοβαρή απειλή στην άμυνά της, όμως από την αδυναμία της να κρατήσει τη μπάλα στην επανάληψη έδωσε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στην αντίπαλό της.

Η κατοχή μπάλας από μόνη της δεν δίνει προκρίσεις ή τίτλους. Η προσωπικότητα παίζει το ρόλο της και η διαχείριση καταστάσεων πίεσης επίσης. Η εν λόγο διαχείριση ήταν δύσκολη τόσο αμυντικά για τη Φόρεστ όσο και επιθετικά για τη Χάντερσφιλντ στο δεύτερο 45λεπτο του αγώνα των 200ων εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που θα βάλει στα ταμεία της η Νότιγχαμ επιστρέφοντας στην Premier League μετά από 23 χρόνια.

Η Φόρεστ πήρε το εισιτήριο για την Premier League έχοντας κορυφαίο παίκτη της στον δεύτερο ημιτελικό με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τον τερματοφύλακα Σαμπά, και στον τελικό τους τρεις στόπερ (ΜακΚένα, Κουκ και Γουόραλ) και τον αμυντικό μέσο Γιέιτς.

Ο Κούπερ στήριξε την εξαιρετική πορεία της ομάδας στην βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της και εξαργύρωσε το αποτέλεσμα της δουλειάς με την επιστροφή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Τεράστια δικαίωση της διοίκησης της Νότιγχαμ Φόρεστ και όλων όσων εμπλέκονται στον σχεδιασμό αυτής της προσπάθειας που παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με αρνητικό σερί στα πρώτα 7 ματς, κατέληξε με θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ 30 χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της σε αυτό το γήπεδο και τον χαμένο τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα