Νορβηγία – Ισπανία 0-1: Από το Όσλο, στο Euro 2024!

Η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ, όμως ακόμη και το ένα που σημείωσε ο Γκάβι, αποδείχθηκε αρκετό, ώστε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Νορβηγία, αποτέλεσμα που της εξασφάλισε την παρουσία στην τελική φάση του Euro 2024, κάτι που ισχύει και για τη Σκωτία.

Οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 20ο λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μοράτα, γκολ

το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ύστερα από τη χρήση του VAR. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, ψάχνοντας το γκολ και τελικά το βρήκαν με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Φεράν σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μοράτα, ο Ογιαρθάμπα επιχείρησε νέο σουτ, το οποίο κόντραρε και ο Γκάβι μέσα από την περιοχή, αφού πήρε το ριμπάουντ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό ήταν και το μοναδικό τέρμα που χώρισε τις δύο ομάδες, με την Ισπανία να φτάνει στην τέταρτη διαδοχική νίκη και έκτη συνολικά στον πρώτο όμιλο, αποτέλεσμα που την φέρνει στην τελική φάση του Euro 2024, μαζί με τη Σκωτία από τον πρώτο όμιλο των προκριματικών. Όσο για τη Νορβηγία, έμεινε στην 3η θέση και τους 10 βαθμούς, με την ομάδα του Χάαλαντ να μένει εκτός από μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Όμιλος Α’ΑΓΝΙΗΒ1. Ισπανία6501152. Σκωτία6501153. Νορβηγία7313104. Γεωργία621375. Κύπρος70070

Η επόμενη αγωνιστική (16/11):

Κύπρος-Ισπανία
Γεωργία-Σκωτία

Keywords
Τυχαία Θέματα