Νιούκαστλ – Άρσεναλ 0-2: Όσο νικά, ελπίζει!

Η αλήθεια είναι πως έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην Premier League, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν κρατά την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά τον τίτλο, όμως έκανε ξεκάθαρο σε ένα ακόμη ματς πως θα το παλέψει μέχρι τέλους κι όπου βγει.

Οι «κανονιέρηδες» έκαναν το… καθήκον τους στο «St. James’ Park», έχοντας την τύχη με το μέρος τους και νίκησαν τη Νιούκαστλ, παραμένοντας στο… κατόπι της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μόλις στο 8ο λεπτό σε χέρι του Κίβιορ, όμως με την

παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση και έδειξε συνέχεια στο ματς, με την Άρσεναλ να βγάζει αντίδραση και έξι λεπτά αργότερα να φτάνει στο 0-1. Ο Έντεγκαρντ βρήκε ελεύθερο πεδίο αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Νιούκαστ και εξαπέλυσε δυνατό συρτό σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή πλευρά της εστίας.

Οι Λονδρέζοι άγγιξαν το 0-2 στο 21’, όμως ο Πόουπ είπε «όχι» σε Μαρτινέλι και Έντεγκαρντ, κρατώντας τη Νιούκαστλ στο παιχνίδι, με την απάντηση των γηπεδούχων να έρχεται στο 27’ με πρωταγωνιστή τον Γουίλοκ, ο οποίος πάντως είδε τον Ράμσντεϊλ να του στερεί τη χαρά της ισοφάρισης.

Η Άρσεναλ συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ και έφτασε κοντά σε αυτό στις καθυστερήσεις του πρώτου ημίχρονου, όταν ο Έντεγκαρντ βγήκε απέναντι από τον Πόουπ, όμως το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Άγγλο γκολκίπερ.

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν σπουδαίες ευκαιρίες. Πρώτα η Νιούκαστλ στο 47’ με τον Ίσακ να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια η Άρσεναλ με τον Μαρτινέλι (51’), ο οποίος επίσης σημάδεψε δοκάρι (οριζόντιο).

Μετά το 60’ οι δύο προπονητές φρέσκαραν τις ενδεκάδες τους και κάπως ο ρυθμός έπεσε. Η Άρσεναλ, ωστόσο, βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχνε για να τελειώσει το ματς, χάρη σε μία εντυπωσιακή ενέργεια του Μαρτινέλι, ο οποίος γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Σερ στην προσπάθεια να απομακρύνει την έστειλε άθελα του στα δίχτυα.

Στο τελευταίο 20λεπτο η Νιούκαστλ δεν κατάφερε να αντιδράσει, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με τους Λονδρέζους να διαχειρίζονται το προβάδισμα και να φτάνουν στην 25η φετινή τους νίκη στην Premier League.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Κίβιορ, Μαγκαλάες, Ζιντσένκο (61’ Τίερνι), Ζορζίνιο, Τζάκα, Έντεγκαρντ (80’ Πάρτεϊ), Σακά (86’ Νέλσον), Μαρτινέλι (80’ Τροσάρ), Ζεσούς (87’ Ενκέτια).

Νιούκαστλ: Πόουπ, Τρίπιερ, Σαρ, Μπότμαν, Μπερν (82’ Τάργκετ), Γκιμαράες, Γουίλοκ (78’ Μαξιμέν), Ζοέλιντον (Άντερσον), Μέρφι (65’ Αλμιρόν), Ίσακ, Γουίλσον (78’ Γκόρντον).

Keywords
Τυχαία Θέματα