Νικητής στην ισοπαλία ο ΠΑΟΚ (video)

Ο ΠΑΟΚ χαμογέλασε σε ακόμα ένα ντέρμπι, καθώς έφυγε από το ΟΑΚΑ με το θετικό αποτέλεσμα (1-1). Ο Μαουρίσιο άνοιξε το σκορ στο 10', όμως η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από το 32' (κόκκινη Ζαμπά) και έφτασε στην ισοφάριση με τον Πονσέ (74').

Ο «δικέφαλος του βορρά» με το βαθμό της ισοπαλίας βρίσκεται έξι βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό,
τον οποίο και φιλοξενεί την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα, ενώ η Ενωση απέχει οκτώ βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους».

Οι γηπεδούχοι που διαμαρτύρονται για πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν σχεδόν άριστα στην ανασταλτική τους λειτουργία, αν και αγωνίστηκαν για περίπου 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ με 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Μπάρκας έχοντας μπροστά του στο κέντρο της άμυνας τον Μπακάκη δεξιά, τον Οικονόμου αριστερά και τον Τσιγκρίνσκι ανάμεσα τους. Γκάλο και Χουλτ στα δύο άκρα με τον Αλεφ μπροστά από την άμυνα και τους Μάνταλο Μπακασέτα στον άξονα. Ο Λιβάγια πίσω από τον Πόνσε στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα με τον Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Βιεϊρίνια στο αριστερό και τους Βαρέλα, Κρέσπο ανάμεσα τους. Σάκχοφ και Μαουρίτσιο τα αμυντικά χαφ με τους Ελ Καντουρί, Ζαμπά στα δύο άκρα και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Άκπομ.

Πρώτη και γκολ

Με ενθουσιασμό και όρεξη μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕκ και μέσα σε πέντε λεπτά ανησύχησε την άμυνα του ΠΑΟΚ δύο φορές. Στο πρώτο λεπτό ο Κρέσπο «καθάρισε» τη φάση, ενώ στο 5’ ο Πασχαλάκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Λιβάγια. Ωστόσο αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση της Ενωσης στο πρώτο μέρος.

Ο «δικέφαλος του βορρά» όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά πήρε και τα ηνία της αναμέτρησης. Στην πρώτη στημένη φάση το σύνολο του Λουτσέσκου κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Βαρέλα αν και είχε τον Τσιγκρίνσκι στην πλάτη του πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Μαουρίσιο με τον ίδιο τρόπο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους και έκλεισαν τους διαδρόμους προς την περιοχή τους. Οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν είχαν κίνηση χωρίς την μπάλα και η άμυνα του ΠΑΟΚ οργανωνόταν εύκολα και δεν επέτρεπε να δημιουργηθεί κάποιος κίνδυνος για την εστία του Πασχαλάκη.

Όλα πήγαιναν όπως τα ήθελε ο Λουτσέσκου μέχρι το 32’ Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Ζαμπά αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Αν και με παίκτη παραπάνω η ΑΕΚ συνέχισε να είναι μονοδιάστατη στο παιχνίδι της σεντράροντας από τα πλάγια, αλλά Βαρέλα και Κρέσπο ήταν πάντα στη σωστή θέση και «καθάριζαν» τις φάσεις.

Έδωσε τη λύση ο Πονσέ

Ο Ουζουνίδης βλέποντας την ομάδα του ακίνδυνη επιθετικά αποφάσισε να… δράσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Έριξε στον αγώνα τον Κρστισιτς αντί του Μπακάκη γυρίζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1. Ούτε αυτή η κίνηση άλλαξε την εικόνα της Ενωσης. Η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ άγγιζε το άριστο, με αποτέλεσμα ο Πασχαλάκης να είναι θεατής του αγώνα.

Οι δύο προπονητές αποφάσισαν να επέμβουν στο παιχνίδι από τον πάγκο. Ο Ουζουνίδης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με τον Μπογιέ, ενώ ο Λουτσέσκου έβαλε τον Μίσιτς και τον Λημνιό προκειμένου ο τελευταίος να εκμεταλλευτεί με την ταχύτητα του το ανοικτό γήπεδο.
Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο γινόταν πιο έντονη η πίεση της ΑΕΚ, ωστόσο οι σέντρες δεν… αφαιρέθηκαν από το παιχνίδι της Ενωσης. Η λογική που λέει πως «μία σέντρα θα περάσει» επαληθεύτηκε στο 74’ όταν ο Λιβάγια γέμισε από τα δεξιά και ο Πόνσε με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας νίκησε τον Πασχαλάκη και έγραψε το 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει ακόμα περισσότερο εκμεταλλευόμενη και την κούραση των παικτών του Λουτσέσκου, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν «λύγισαν». Οι λιγοστές καλές στιγμές της Ενωσης δεν έγιναν γκολ και έτσι ο «δικέφαλος του βορρά» έφυγε σε ακόμα ένα ντέρμπι με το θετικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Μίκαελ Τίλγκααρντ (Δανία)

Κίτρινες: Κρίστιτσιτς, Κλωναρίδης - Σάκχοφ, Ζάμπα, Βιεϊρίνια, Πασχαλάκης
Κόκκινη: Ζάμπα

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46΄ Κρίστιτσιτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Χουλτ, Αλεφ (60΄ Μπογέ), Μάνταλος, Μπακασέτας (87΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λέο Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σακχόφ (64΄ Μίσιτς), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί (84΄ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (59΄ Λημνιός), Ζάμπα, Άκπομ
Keywords
Τυχαία Θέματα