Νίκησε μετά από τρεις μήνες η Φιορεντίνα (video)

Η Φιορεντίνα του Στέφανο Πιόλι αγνοούσε τη νίκη από τις 30 Σεπτεμβρίου (8 αγώνες) και είχε μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Από την άλλη η Έμπολι του Ιακίνι προερχόταν από τρεις νίκες και μια ισοπαλία και πήγαινε στο ντέρμπι της Τοσκάνης με πολύ καλή ψυχολογία.

Αυτό φάνηκε από την αρχή του αγώνα με την Έμπολι να εκμεταλλεύεται την νευρικότητα των βιόλα και να προηγείται στο 24' με ένα γκολ του Βίσνιου Κρούνιτς μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια. Με την πάροδο του χρόνου η Φιορεντίνα ανέβαζε
την απόδοσή της έχοντας ως μπροστάρη της αντεπίθεσης τον Κέβιν Μιραλάς.

Ο Βέλγος στο 40' έκανε τρομερή διαγώνια κίνηση σε θέση φορ και σε πρώτο χρόνο "εκτέλεσε" τον Προβεντέλ εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Τζιοβάνι Σιμεόνε. Τα πάντα θα κρίνονταν στο δεύτερο ημίχρονο με την ψυχολογία πλέον να είναι στην πλευρά των γηπεδούχων.

Στο 59' λοιπόν από φάση που ξεκίνησε από τον Μιραλάς, ο Μπιράγκι από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Σιμεόνε βγήκε μπροστά από τον στόπερ Μαϊέτα για να κάνει το 2-1 με κεφαλιά. Στο 76' είχαμε την επέμβαση του αγώνα από τον 19χρονο Λαφόντ σε σουτ του Καπούτο.

Δύο λεπτά μετά ο Νταμπό, που νωρίτερα είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο έκανε με σουτ έξω από την περιοχή το 3-1 "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τη νίκη για τους βιόλα, η οποία ήταν η πρώτη από τις 30 Σεπτεμβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα