Νίκησε αλλά αποκλείστηκε η απροστάτευτη Εθνική

Η Ελλάδα νίκησε 84-77 την Τσεχία, αλλά δεν κάλυψε την διαφορά των 12 πόντων και έμεινε εκτός οκτάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συγκινητικοί οι Νικ Καλάθης και Θανάσης Αντετοκούνμπο. Αδικαιολόγητα εχθρική διαιτησία έρμαιο και απροστάτευτη η ομάδα στα χέρια της.

Οι παίκτες της Εθνικής μπήκαν στο ματς κι έδειξαν διάθεση να είναι σκληροί και να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους. Η Τσεχία από την άλλη αν και έμοιαζε εγκλωβισμένη από την καλή ελληνική άμυνα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σκόραρε για τρεις

δεν έχανε βολή κι έμενε μέσα στο παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος περάσαμε δύο φορές με εννιά πόντους, αλλά και τις δύο οι Τσέχοι γύρισαν, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου προηγήθηκαν με ένα πόντο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 33-32.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης είχε μια άνευ προηγουμένου εχθρική αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Χρεώθηκε γρήγορα με 4 φάουλ ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν τον ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος και μόλις μπήκε πάλι με ανύπαρκτο φάουλ βγήκε εκτός μάχης.

Εκεί με το σκορ να είναι 67-57 υπέρ της Ελλάδας και με τον Γιάννη να είναι στον αιφνιδιασμό ήρθε το πιο απίθανο σφύριγμα της διοργάνωσης (μετά το Λιθουανία - Γαλλία) και έκοψε τα φτερά της ελληνικής ομάδας.

Κι όλα αυτά με τον Νικ Καλάθη έχει κάνει το παιχνίδι της ζωής του, τον Θανάση Αντετοκούνμπο να καταβάλει υπερπροσπάθεια και όλους τους υπόλοιπους να δείχνουν ότι το πιστεύουν. Οι 10/18 βολές την ίδια στιγμή που οι Τσέχοι τελείωσαν με 21/22 αποδείχθηκαν σημαντικό πρόβλημα.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα δεν προσπάθησε, κανείς δεν θα πει από την άλλη πως το πολύ κακό παιχνίδι με την Βραζιλία δεν ήταν ο βασικός λόγος του αποκλεισμού, όμως, η Εθνική αντιμετωπίστηκε άδικα από τους Γκλίσιτς, Όνκροτζερς και Λίζκα που σφύριξαν το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 33-32, 49-57, 77-84

Τσεχία (Ρόνεν Γκίνσμπουργκ): Αούντα 13, Μπόχατσικ 25 (4), Χρούμπαν 11 (3), Πούμπρλα 2, Σατοράνκσι 13, Μπάλβιν 6, Κριζ 2, Πετέρκα 5 (1), Σιρίνα

Ελλάδα (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο Γ. 12, Αντετοκούνμπο Θ. 11 (1), Μπουρούσης 2, Καλάθης 27 (5), Λαρεντζάκης 2, Παπαγιάννης, Παπανικολάου 5, Παπαπέτρου 3, Πρίντεζης 6, Σλούκας 16 (1)

Keywords
Τυχαία Θέματα