Νίκη η Λιόν, μοιραίος ο Ντάνι Άλβες (video)

Σε σπουδαίο ντέρμπι που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Λιόν επικράτησε με 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν και μείωσε στους 8 βαθμούς την απόστασή της από την κορυφή όπου και βρίσκεται η ομάδα του Έμερι.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα με εκπληκτικό σε έμπνευση και εκτέλεση φάουλ του Φεκίρ στο 2ο λεπτό. Αυτό ήταν και το 16ο γκολ του στη σεζόν.

Η Παρί πήρε τα ηνία
του παιχνιδιού και είχε σημαντική ευκαιρία με παραλίγο αυτογκόλ του Μορέλ, όταν στην προσπάθειά του να απομακρύνει, ο στόπερ της Λιόν ανάγκασε τον Λόπες να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ στο 18'

Η Παρί έχασε τον ΕμΜπαπέ με τραυματισμό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ενώ στην αναμέτρηση δεν αγωνίστηκε και ο τραυματίας Νεϊμάρ. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Κουρζαουά να σκοράρει για 2η φορά φέτος μετά την 4η ασίστ του Ντάνι Άλβες στο πρωτάθλημα.

Ο Βραζιλιάνος μπακ ήταν ο μοιραίος στη βραδιά για την Παρί, αφού αποβλήθηκε για διαμαρτυρία μετά από φάουλ που έκανε στο 58' αφήνοντας τους πρωτοπόρους με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα στο ματς.

Σε αυτό το διάστημα η Λιόν δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστική, έχασε ευκαιρίες με τους Μαριάνο και Κορνέ και τον Αρεολά να τους σταματά και λυτρώθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ο Ντεπάι πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, βρήκε το χώρο για να δοκιμάσει το σουτ και με εκπληκτική εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 2-1, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά το Νοέμβρη στο πρωτάθλημα.

Η Λιόν είχε να νικήσει την Παρί από το 2016. Δεν ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, όμως έκλεισε τους χώρους, αμύνθηκε σωστά στο μεγαλύτερο διάστημα και εκμεταλλεύθηκε την αποβολή του Άλβες για να πάρει το τρίποντο και να υποχρεώσει τους παίκτες του Ουνάι Έμερι στη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα