Νίκη "χρυσάφι" για τον ΠΑΣ 1-0 τον Παναθηναϊκό (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πήρε βαθμολογική ανάσα. Οι «πράσινοι» ήταν άτυχοι καθώς δύο βασικοί ποδοσφαιριστές του τραυματίστηκαν πριν συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα κάτι που οδήγησε τον Γιώργο Δώνη να κάνει δύο γρήγορες αναγκαστικές αλλαγές.

Για τους γηπεδούχους η νίκη ήταν μονόδρομος, καθώς βρίσκονταν κοντά στις επικίνδυνες θέσεις του υποβιβασμού. Η ήττα από τον Άρη είχε κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για
τους Ηπειρώτες.

Στην άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Λεβαδειακό ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να βρεθεί στην πεντάδα του πρωταθλήματος.

Αμφότερες ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα.
Ο Γιάννης Πετράκης δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες, Αποστολόπουλο, Τσικάρσκι, Ξύδα, Παμλίδη, Πάντελιτς και Σεργκελασβίλι αλλά και τον τιμωρημένο Λίλα. Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολόγιζε σε τρεις παίκτες του Κάτσε, Μακέντα και Δώνη.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3 με τους Βελλίδη, Μιχαήλ Σκόνδρα Τζημόπουλο στην άμυνα. Μπουκουβάλα δεξιά, Γιάκο Κάστρο, αριστερά τον Νικολιά, Κρίζμαν Μάνο στις πτέρυγες και Αθανασιάδη στην κορυφή.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 3-4-3 με Διούδη, Μαυρομμάτη, Κολοβέτσιο Κουλιμπαλί στην άμυνα, αμυντικά χαφ Κουρμπέλη και Στάικο, στην επίθεση Χατζηγιοβάννη Καμπετσή και Μπουζούκη.

Ο Γιώργος Δώνης δεν είχε στην διάθεσή του, τους Μακέντα Κάτσε και Δώνη και είδε την ατυχία να χτυπά την πόρτα της ομάδας του αρκετά νωρίς. Μόλις στο τέταρτο λεπτό, ο Κουλιμπαλί στην προσπάθεια του να κόψει την πορεία του Νικολιά, τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο όγδοο λεπτό. Τη θέση του πήρε ο Παντελάκης. Η καλύτερη ευκαιρία των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο όγδοο λεπτό, με σουτ του Στάικου και τον Βελλίδη να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 14 τραυματίστηκε ο Ινσούα όταν στην διεκδίκηση της μπάλας ο Σκόνδρας τον βρήκε στο πρόσωπο με το χέρι του. Ο Αργεντινός αντικαταστάθηκε από τον Χατζηθεοδωρίδη, όμως βρέθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς μετά το χτύπημα ζαλίζονταν αρκετά. Στο 23 ο Νικολιάς έκανε σουτ που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Διούδη που είχε τοποθετηθεί σωστά.
Στο 34 ήρθε η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κρίζμαν έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Διούδη να πραγματοποιήσει εξαιρετική επέμβαση.

Οι αναγκαστικές αλλαγές φάνηκε να επηρεάζουν τον Παναθηναϊκό που δεν παρουσίασε το πρόσωπο που θα ήθελε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και λίγο έλλειψε να απειλήσουν την εστία του Βελλίδη όταν ο Γιόχανσον έκανε το γύρισμα από τα δεξιά όμως ούτε ο Καμπετσής ούτε ο Χατζηγιοβάννης πρόλαβαν τη μπάλα ώστε να σκοράρουν.
Στο 63 απείλησε ο Μάνος για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο με σουτ μέσα από την περιοχή και κερδίζοντας κόρνερ. Ο ΠΑΣ έχτιζε ψυχολογία βλέποντας τον Παναθηναϊκό να μη μπορεί να τον απειλήσει. Στο 69 ο Γιόχανσον βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ με τον επόπτη να σηκώνει λανθασμένα τη σημαία του υποδεικνύοντας τον παίκτη των «πράσινων» οφ σάιντ.

Στο 74 ο Νικολιάς έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Αθανασιάδης με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για το 1-0 με το δεύτερο φετινό του γκολ.
Ένα λεπτό αργότερα ο σκόρερ του ματς πίεσε τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και λίγο έλλειψε να κλέψει τη μπάλα, κέρδισε ωστόσο το κόρνερ. Στο 87` ήρθε η καλύτερη στιγμή για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Ο Γιόχανσον έκανε το σουτ από τα δεξιά μέσα στην περιοχή αναγκάζοντας τον Βελλίδη να παραχωρήσει κόρνερ. Μετά την εκτέλεση αυτού, ο Άλτμαν πήρε την κεφαλιά χωρίς να μπορεί να προβληματίσει τον τερματοφύλακα του «Άγιαξ» της Ηπείρου.
Στο 90 ο Παναθηναϊκός σκόραρε όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Στάικου, ο Κουρμπέλης με τακουνάκι βρήκε τον Μαυρομάτη που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής έδειξε οφ σαιντ με τον παίκτη του τριφυλλιού να είναι ελάχιστα πιο μπροστά τη στιγμή της μπαλιάς.

Στο 92 ο Κρίζμαν που βρίσκονταν στον πάγκο αποβλήθηκε αντικρίζοντας για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κομίνη καθώς πέταξε δεύτερη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει την έκτη φετινή του νίκη φτάνοντας τους 20 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στους 28.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Γιάκος(89 Σιόντης), Κάστρο, Κρίζμαν(69 Μπαπτίστ) , Μάνος(80 Βιντάλ), Αθανασιάδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κουλιμπαλί(8` Παντελάκης)Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Στάικος, Ινσούα(20` Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης,(75` Άλτμαν)
Καμπετσής Χατζηγιοβάννης
Keywords
Τυχαία Θέματα