Νίκη ...αγγαρείας με Λόπες

Η πρόκριση είχε ήδη κριθεί υπέρ της ΑΕΚ από το πρώτο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό, αφού η Ένωση είχε επικρατήσει με σκορ 4-0 μέσα στο Αγρίνιο. Στη ρεβάνς η Ένωση έπρεπε απλώς να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα και να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Έρικ Μοράν και τον Σοτζέι Μασούντ. Ο πρώτος έκανε ντεμπούτο στα κιτρινόμαυρα και η απόδοσή του κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Ιρανό, ο οποίος για πρώτη φορά βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα του Δικεφάλου. Τελικά τη λύση
στο σκοράρισμα έδωσε ένας αμυντικός. Ο λόγος για τον Έλντερ Λόπες ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με το οποίο η ΑΕΚ πήρε το "εισιτήριο" για τους "8" του κυπέλλου με δύο νίκες. Ο Πορτογάλος μάλιστα σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι απέναντι στους Αγρινιώτες, αφού λίγες μέρες πριν είχε πανηγυρίσει μέσα στο Αγρίνιο και για τον θεσμό του πρωταθλήματος.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Φελίπε Ουφάνο παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Μπάρκα στα δοκάρια, τους Γιαννούτσο, Γκάλο στα δύο άκρα και τους Βράνιες – Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση ο Μοράν με τον Αϊντάρεβιτς, έχοντας μπροστά τους τριάδα αποτελούμενη από τους Λόπες, Μασούντ και Κλωναρίδη, με τον Γιακουμάκη στην κορυφή.

Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης απ' την πλευρά του επέλεξε επίσης σύστημα 4-2-3-1, με τον Κουσιάδη στο τέρμα και τους Γιαννιώτη, Τσοκάνη, Ροντρίγκες και Χαντάκια στην άμυνα. Μαρινάκης και Μπεχαράνο πήραν θέση στη μεσαία γραμμή, με τους Βασιλούδη, Κλέσιο και Ρόσα μπροστά τους πίσω από τον Ντίας.

Ανούσια η υπέροχη της ΑΕΚ

Τα μάτια των ανθρώπων της ΑΕΚ ήταν στραμμένα στον Έρικ Μοράν, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στα κιτρινόμαυρα, αλλά και στον Σοτζέι Μασούντ, με τον Ιρανό να βρίσκεται για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι οι παίκτες της Ένωσης είχαν συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας, δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως το 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι ήχαν ήδη απωλέσει δύο ευκαιρίες με τον Κλωναρίδη και τον Βράνιες. Στο 12ο λεπτό ο Γκάλο σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά ο Κυριακίδης (πήρε νωρίς – νωρίς τη θέση του τραυματία Κουσιάδη) έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Γιακουμάκης απείλησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο οποίος όμως είχε απάντηση στην κεφαλιά του νεαρού επιθετικού, ενώ η καλύτερη στιγμή για τον Παναιτωλικό έγινε τρία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Ο Βράνιες έκανε λάθος (ένα από τα πολλά στο α' σαρανταπεντάλεπτο), το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο Ντίας, αλλά στο τετ α τετ με τον Μπάρκα νικήθηκε κατά κράτος από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Ο Λόπες έδωσε τη λύση

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στο β' ημίχρονο και απείλησε με μακρινό σουτ του Μαρινάκη, από το οποίο η μπάλα πέρασε άουτ. Όπως στο μεγαλύτερο διάστημα του α' ημιχρόνου, έτσι και στο β' σαρανταπεντάλεπτο η ΑΕΚ είχε ανούσια υπέροχη, η οποία όμως καρποφόρησε στο 65ο λεπτό. Ο Μοράν συνεργάστηκε άψογα με τον Μασούντ και ο Ιρανός σέντραρε στην καρδιά της περιοχής. Ο Γιακουμάκης δεν πρόλαβε, αλλά ο Λόπες που ακολουθούσε άνοιξε το σκορ για την Ένωση. Ο Πορτογάλος αμυντικός μάλιστα σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό. Στο 80ο λεπτό ο Μοράν βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά ο Κυριακίδης έδιωξε σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα και πάλι ο Μοράν σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τα δύο σουτ των φιλοξενούμενων που ακολούθησαν δεν βρήκαν στόχο, με τον Μπάρκα να κρατάει το μηδέν παθητικό.

Ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης από τον Πειραιά “κιτρίνισε” τους Μαρινάκη, Γιαννιώτη και Αϊντάρεβιτς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γιαννούτσος, Λαμπρόπουλος, Βράνιες (69' Τζανετόπουλος), Γκάλο (81' Γιούσης), Λόπες, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ (76' Αραούχο), Κλωναρίδης, Γιακουμάκης.

Παναιτωλικός: Κουσιάδης (8' Κυριακίδης), Περέιρα, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46' Μάτρκος Πάουλο), Κλέσιο, Ρόσα (70' Μοράρ), Βασιλούδης, Ντίας.

Η εξέλιξη της ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό από το match center του novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα