Νίκη Europa η Φέγενορντ (video)

Στο Ντε Κάιπ η Φέγενορντ γνωρίζοντας πως νωρίτερα η Άλκμααρ είχε χάσει εντός έδρας από την Ντεν Χάαγκ, ήθελε τη νίκη απέναντι στην Χέρακλες για να εδραιωθεί στην τρίτη θέση.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Φαν Μπρόκχορστ ήταν εντυπωσιακή αλλά κατάφερε να προηγηθεί μόλις με 1-0 χάρη στο δέκατο φετινό γκολ του Μπέργκχάους στο 33ο λεπτό κι ενώ μέχρι εκείνο το λεπτό ο τερματοφύλακας της Χέρακλες, Μπλάσβιτς, ήταν ανίκητος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φέγενορντ μπήκε πολύ χαλαρά και το πλήρωσε
μόλις στο 47ο λεπτό, όταν ο Πέτερσον (μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ) έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και έβγαλε την ασίστ για τον Ντροστ που ισοφάρισε. Στο 58' ο Πέτερσον αντικαταστάθηκε και αντέδρασε άσχημα στον πάγκο.

Σα να μην έφτανε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους, στο 65' ο Γιόργκενσεν κλώτσησε εκτός φάσης τον Μπρόικερς και αποβλήθηκε σωστά από τον διαιτητή Κάμπχάους. Η Φέγενορντ σα να ξύπνησε, το ματς άνοιξε και χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες εκατέρθωθεν.

Για να φτάσουμε στο 81' όταν σε ένα κόρνερ του Μπέργκχάους, ο Ρόσμαν τράβηξε τον Μποτέγκιν μες την περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μπέργκχάους ευστόχησε, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και εντέκατο στο πρωτάθλημα κάνοντας το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, μολονότι δύο λεπτά μετά ο Νταλμάου έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει εκ νέου.
Keywords
Τυχαία Θέματα