Νετς: Εκτός ομάδας μέχρι να ζητήσει συγγνώμη ο Ίρβινγκ

Οι ιθύνοντες των Νετς θεωρούν πως ο Ίρβινγκ δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα και τη δυσφήμισε με τη στάση του τις τελευταίες ημέρες. Για αυτό τον λόγο αποφάσισαν να τον αφήσουν εκτός, για τα επόμενα πέντε ματς και παράλληλα δε θα του καταβάλουν τα χρήματα που αντιστοιχούν σε αυτά. Αν δεν υπάρξει μεταμέλεια από την πλευρά του παίκτη, τότε η τιμωρία θα μεγαλώσει τις προσεχείς ημέρες.

Η ανακοίνωση των Νετς αναφέρει: «Τις προηγούμενες

ημέρες, κάναμε επανειλημμένες προσπάθειες να μιλήσουμε με τον Κάιρι Ίρβινγκ και να τον κάνουμε να καταλάβει τους κινδύνους και το κακό που μπορεί να προκαλέσουν τα λόγια και οι πράξεις του, οι οποίες ξεκίνησαν από το προμοτάρισμα ταινίας που περιέχει βαθύ αντισημιτικό μίσος. Θεωρήσαμε ότι το να ακολουθήσουμε τον δρόμο της εκπαίδευσης θα ήταν το καλύτερο και θεωρήσαμε ότι θα είχαμε πρόοδο με την κοινή μας δέσμευση για την εξάλειψη του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

Απογοητευτήκαμε σήμερα, όταν μας δόθηκε η ευκαιρία στην καθιερωμένη συνάντηση με τα media, στην οποία η Κάιρι αρνήθηκε να πει κατηγορηματικά ότι δεν έχει αντισημιτικές πεποιθήσεις, ούτε ότι αναγνωρίζει το υλικό μίσους στην ταινία. Δεν ήταν η πρώτη φορά, είχε την ευκαιρία -αλλά δεν κατάφερε- να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Το να αποτυγχάνεις να αποδοκιμάσεις τον αντισημιτισμό σε μία τέτοια ευκαιρία, είναι βαθύτατα ενοχλητικό και αντιτίθεται στις αξίες του οργανισμού μας. Θεωρούμε ότι δεν έχει θέση στους Μπρούκλιν Νετς.

Αποφασίσαμε ότι ο Καϊρί θα τιμωρηθεί χωρίς μισθό μέχρι να ικανοποιήσει μία σειρά διορθωτικών μέτρων που θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς του. Η τιμωρία του δε θα είναι μικρότερη των πέντε αγώνων».

Το σχετικό tweet:

Statement from the Brooklyn Nets pic.twitter.com/699px8XYpx

— Brooklyn Nets (@BrooklynNets) November 4, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νετς, Εκτός, Ίρβινγκ,nets, ektos, irvingk