Νέος προπονητής στην Τορίνο

Ο σύλλογος του Τορίνο πρώτα αποχαιρέτησε κι ευχαρίστησε τον πρώην προπονητή της Λέτσε και της Πάρμα, μεταξύ άλλων, Ρομπέρτο Ντ΄ Αβέρσα και στη συνέχεια, επισημοποίησε την πρόσληψη του Ινάσιο Αμπάτε, ο οποίος οδήγησε τη Γιούβε Στάμπια στα Playoffs της Serie B την περασμένη σεζόν, με συμβόλαιο έως το 2028.

Γεννημένος στις 12 Νοεμβρίου 1986, στη Σαντ΄ Αγκάτα ντε Γκότι (Μπενεβέντο), ο Αμπάτε εξελίχθηκε στην ακαδημία Νέων της Μίλαν, κάνοντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο για τους Ροσονέρι στις 3 Δεκεμβρίου 2003, σε ηλικία μόλις δεκαεπτά ετών. Στη συνέχεια έπαιξε για

τη Νάπολι, την Πιατσέντζα, τη Μόντενα και την Έμπολι.

Είναι ήδη εξοικειωμένος με το περιβάλλον της Γκρανάτα, έχοντας αγωνιστεί για την Τορίνο τη σεζόν 2008-2009. Στη συνέχεια, έπαιξε 306 παιχνίδια για τη Μίλαν, σκοράροντας τρία γκολ, κερδίζοντας ένα Σκουντέτο και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Έχει επίσης 22 συμμετοχές και ένα γκολ για την Εθνική ομάδα των Ανδρών, με την οποία έφτασε στη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 και στο χάλκινο μετάλλιο στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013.

Το 2021 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την ακαδημία Νέων της Μίλαν. Στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής της ομάδας Πριμαβέρα της Μίλαν, οδηγώντας την στα ημιτελικά του Youth League τη σεζόν 2022-23 και στον τελικό την επόμενη σεζόν. Τη σεζόν 2024-25, προπόνησε την Τερνάνα στη Serie C. Πέρυσι, ο Αμπάτε, στην πρώτη του εμπειρία στη Serie B, είχε μια εξαιρετική σεζόν ως προπονητής της Γιούβε Στάμπια, που κορυφώθηκε με έναν ημιτελικό πλέι οφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα