Νέος ελληνικός «εμφύλιος»!
Χρόνια τώρα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση δεν καμαρώνει μόνο για την έντονη παρουσία Ελλήνων πρωταθλητών σε ισχυρά διασυλλογικά πρωταθλήματα του εξωτερικού, αλλά και για τις συχνές μεταξύ τους… συγκρούσεις, που αποτελούν και διαφήμιση για τη χώρα.
Ένας ακόμα τέτοιος «εμφύλιος» ήρθε την Κυριακή (15/02) στην Ιταλία και αφορά στην επιτραπέζια αντισφαίριση γυναικών. Δύο βασικές αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ελισάβετ Τέρπου, τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες στην Ιταλία, όπως συνέβη και τον Σεπτέμβριο, στο πρώτο κομμάτι της περιόδου 2025-2026.
Έγινε
Τα δύο κορίτσια είναι πρώτη χρονιά μαζί στην Ιταλία και οι ομάδες τους συμπορεύονται στο ίδιο γκρουπ της Α2 γυναικών, το 4ο και τελευταίο. Η Παπαδημητρίου ήταν και την περασμένη σεζόν στη Μολφέτα, ενώ η Τέρπου συνεργάζεται πρώτη χρονιά με την ASD Νορμπέλο.
Οι αγώνες γίνονται συγκεντρωτικά σε ένα γυμναστήριο. Την Κυριακή 15/02 διεξήχθησαν η 7η και η 8η αγωνιστική. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα έχει συνολικά 10 αγωνιστικές. Η αναμέτρηση των ομάδων, που εκπροσωπούν οι κορυφαίες αθλήτριές μας, έγινε στο πρώτο ωράριο. Η Μολφέτα πήρε τη νίκη με 4-1 και στον ελληνικό «εμφύλιο» επικράτησε η Τέρπου με 3-1 σετ.
Στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου είχε νικήσει με το ίδιο σκορ η Παπαδημητρίου και το πιο ουσιαστικό είναι ότι οι έμπειρες διεθνείς μας έδειξαν μέσα κι από τα μεταξύ τους ματς την υψηλή αξία τους και το αγωνιστικό τους πάθος. Στην επόμενη αγωνιστική η Μολφέτα έχασε 4-2 από τη Σάσσαρι και η ASD Νορμπέλο “Guilcer” 4-1 από την Ασόνια Έννα. Στη βαθμολογία του γκρουπ η Μολφέτα είναι 4η με 10 βαθμούς και η Νορμπέλο (που έχει κι άλλες ομάδες της στην κατηγορία) 5η με 7.
# Οριστικά η Σααρμπρούκεν θα είναι αντίπαλος της Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη στα ημιτελικά του Champions League τον Μάιο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, που θα φιλοξενήσει κιόλας το Final 4 στην ομώνυμη γερμανική πόλη, απέκλεισε με δύο νίκες τη γαλλική Ενεμπόν. Η δεύτερη στον προχτεσινό επαναληπτικό προημιτελικό, αλλά πολύ δύσκολα αυτή τη φορά, με 3-2. Σημειωτέον ότι στη Σααρμπρούκεν αγωνίζεται και ο Σουηδός Ολυμπιονίκης Τρουλς Μέρεγκορντ, ο οποίος μετέχει και στην ελληνική Α1 με τον Ολυμπιακό.
# Στη Radnicki Beocin 1972 από τη Σερβία ανέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) το φετινό Europe Trophy Grand Final. Ο Μεγάλος Τελικός του 3ου τη τάξει Ευρωπαϊκού Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στο Beočin από τις 24 έως τις 26 Απριλίου 2026, θ’ αφορά σε άνδρες και γυναίκες και φυσικά θα έχει ελληνική συμμετοχή. Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει περάσει στο τελικό στάδιο με πρωτιά σε άνδρες και γυναίκες από τη Region 3 και τη Region 2 αντίστοιχα, εκεί θα είναι και η γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ, που έχει προκριθεί με τη 2η θέση από τη Λευκωσία. Η κλήρωση προγραμματίστηκε για τις 3 Μαρτίου.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- «Πίσω από Φενέρ ο Ολυμπιακός – Η θέση του Παναθηναϊκού και το… 85%»
- Πέθανε ο Ρομπερτ Ντιβάλ, ο θρυλικός "κονσιλιέρε" του Νονού
- Κοντά στον Ολυμπιακό ο Χουαντορένα σύμφωνα με τους Πολωνούς
- Ολυμπιακός: Ο Τσέφεριν έρχεται στην Ελλάδα και θα παρακολουθήσει το ματς των ερυθρολεύκων με την Λεβερκούζεν
- Τζιρόνα - Μπαρτσελόνα 2-1: Ανατροπή με μπαλάρα και η Ρεάλ στην κορυφή
- Οι λόγοι της τελευταίας απόλυσης Μπενίτεθ θυμίζουν ΠΑΟ! Φημολογία σε Αγγλία
- Αυτό είναι το πριμ του Μαρινάκη για το «5Χ5» στους παίκτες του Ολυμπιακού
- Παναθηναϊκός: Οι εξέδρες παίρνουν μορφή στο γήπεδο του τριφυλλιού
- Λουίς Ενρίκε: «Θέλω να δω την καλύτερη εκδοχή της Παρί Σεν Ζερμέν»
- Παναθηναϊκός: Το φαινόμενο Μπακασέτας…
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- «Πίσω από Φενέρ ο Ολυμπιακός – Η θέση του Παναθηναϊκού και το… 85%»
- Λουίς Ενρίκε: «Θέλω να δω την καλύτερη εκδοχή της Παρί Σεν Ζερμέν»
- Premier League: Σύντομη διακοπή των αγώνων κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού
- Νέος ελληνικός «εμφύλιος»!
- Τζιρόνα-Μπαρτσελόνα 2-1: Ανατροπή σωτηρίας
- Ρίο Άβε-Μορεϊρένσε 1-2: Πέμπτη σερί ήττα – Νίκη Ευρώπης!
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ερωτηματικό ο Εμπαπέ
- Καλομοίρα: «Περίπου για τρία χρόνια έκλαιγα στην τουαλέτα μόνη μου»
- Το «Μουσείο ΑΕΚ Ηρακλείου-Iraklio Eagles» βράβευσε Σάκοτα και Χαραλαμπόπουλο
- Σε απεργιακή τροχιά οι οδηγοί ταξί – Χωρίς ταξί η Αττική από 17 έως και 19 Φεβρουαρίου
- Τελευταία Νέα Novasports
- Νέος ελληνικός «εμφύλιος»!
- Ρίο Άβε-Μορεϊρένσε 1-2: Πέμπτη σερί ήττα – Ασίστ ο Ντόη!
- Ρίο Άβε-Μορεϊρένσε 1-2: Πέμπτη σερί ήττα – Νίκη Ευρώπης!
- «Πίσω από Φενέρ ο Ολυμπιακός – Η θέση του Παναθηναϊκού και το… 85%»
- Τζιρόνα-Μπαρτσελόνα 2-1: Ανατροπή σωτηρίας
- Λουίς Ενρίκε: «Θέλω να δω την καλύτερη εκδοχή της Παρί Σεν Ζερμέν»
- Θετικά νέα στη Μονακό – Πήραν λεφτά οι παίκτες!
- Άρχισε θεραπεία ο Νίκο Γουίλιαμς – Το διάστημα απουσίας του
- Το «Μουσείο ΑΕΚ Ηρακλείου-Iraklio Eagles» βράβευσε Σάκοτα και Χαραλαμπόπουλο
- Καλομοίρα: «Περίπου για τρία χρόνια έκλαιγα στην τουαλέτα μόνη μου»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Τέμπη: Εντολή για εκταφή εννέα σορών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας
- Οι παίκτες της Μονακό πληρώθηκαν τους μισθούς του Δεκεμβρίου!
- "Σφαλιάρα" σε Μπαρτσελόνα με ανατροπή η Τζιρόνα - Πανηγυρίζει η Ρεάλ (Hls)
- Χιρόνα – Μπαρτσελόνα 2-1: Ήττα – σοκ και -2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έδωσε ρέστα χορεύοντας και τραγουδώντας Μάικλ Τζάκσον
- Ολυμπιακός: Η εμπιστοσύνη του Μαρινάκη στο οικοδόμημα του Μεντιλίμπαρ και το έξτρα boost για την αντεπίθεση
- Ζιρόνα - Μπαρτσελόνα 2-1: Ήττα σοκ για τους μπλαουγκράνα, νέο χαστούκι και "αντίο" στην κορυφή
- ΠΑΟΚ: Αποστολή «επιβίωσης» με Θέλτα χωρίς Λουτσέσκου και άξονα!
- La Liga: «Σφαλιάρα» της εκπληκτικής Τζιρόνα στην Μπαρτσελόνα και μόνη πρώτη η Ρεάλ Μαδρίτης!
- Η Τζιρόνα γκρέμισε την Μπαρτσελόνα από την κορυφή



