Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης- Επελαύνει η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ και δη στη Νέα Υόρκη, καθώς μία από τις ισχυρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων ετών επελαύνει. Ήδη, ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν πλήξει τη δυτική Νέα Υόρκη ενώ αυτές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

‘’Η χιονόπτωση θα οδηγήσει σε σχεδόν μηδενική ορατότητα, δυσκολία έως απόλυτη αδυναμία στις μετακινήσεις, ζημιές στις υποδομές και θα παραλύσει τις περισσότερο πληγείσες κοινότητες’’ αναφέρει η Μετεωρολογική

Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και συμπληρώνει: ‘’Πολύ ψυχρός αέρας θα εμφανιστεί, με θερμοκρασίες 20 βαθμούς κάτω από τις κανονικές προβλέψεις μέχρι το Σαββατοκύριακο’’.

Την ίδια ώρα, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ απεύθυνε έκκληση στους πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το Σαββατοκύριακο, καθώς ένα ‘’μείζον, σημαντικό γεγονός όπως η χιονόπτωση’’ θα μπορούσε να είναι τόσο απειλητικό για τη ζωή, όσο η χιονοθύελλα του Νοεμβρίου 2014 που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους στο Μπάφαλο.

‘’Αυτό το επίπεδο χιονιού που πέφτει με αυτή την ένταση είναι που δημιουργεί την επικίνδυνη έλλειψη ικανότητας ορατότητας στους δρόμους’’, είπε η Χόκουλ κηρύσσοντας έντεκα κομητείες της Νέας Υόρκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πιο ισχυρή χιονόπτωση αναμένεται να πλήξει την περιοχή Μπάφαλο, με χιόνι πάνω από ένα μέτρο.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα