Νέα Φιλαδέλφεια: “Τρέχει” η ΕΔΕ για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ – Στο μικροσκόπιο διαταγές, εντολές και κινήσεις στο πεδίο

Την αναφορά του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, ελεγχόμενου στο πλαίσιο της ΕΔΕ για παράβαση καθήκοντος, αναμένουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να διευρύνουν τον αριθμό των αξιωματικών, που θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που έχει διατάξει η Εισαγγελία Αρείου Πάγου.

Σε αυτή θα προσδιορίζονται οι αξιωματικοί που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα, πριν κατά τη διάρκεια και μετά την συμπλοκή των χούλιγκαν και την δολοφονική

επίθεση σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για περίπου 10-15 αξιωματικούς, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν σταδιακά στελέχη από διαφορετικές υπηρεσίες που είχαν ενεργό ρόλο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονική επίθεση, ενώ ήδη ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν βρεθεί ο υπεύθυνος Ασφαλείας ΠΑΕ ΑΕΚ υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, ο αστυνομικός υποδιευθυντής που εκτελούσε υπηρεσία στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ένας ακόμη Αστυνόμο του Κέντρου Επιχειρήσεων, ο υπαστυνόμος από το κέντρο ελέγχου του ΗΣΑΠ στον σταθμό Ειρήνη και σήμερα κατέθεσε μια αστυνομική υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία ήταν υπεύθυνη των μέτρων τάξης κατά τη διάρκεια της προπόνησης την κροατικής ομάδας και αποχώρησε μετά το τέλος της.

Διαβιβάσεις του κέντρου επιχειρήσεων, διαταγές, εντολές και κινήσεις στο πεδίο, τις κρίσιμες ώρες το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εσωτερικής έρευνας που τρέχει παράλληλα από την ΕΛ.ΑΣ. με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15-20 μέρες.

Όσον αφορά τις έρευνες οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, αναφέρουν πως από τα δείγματα που έχει στείλει ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, δεν έχει ακόμα εξαχθεί αξιοποιήσιμος γενετικός τύπος, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται ότι αρκετά ευρήματα αλλοιώθηκαν την ώρα που διαφορετικά άτομα προσπαθούσαν να προσφέρουν βοήθεια στον 29χρονο την ώρα που αιμορραγούσε. Επίσης αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το φονικό όπλο να μην είναι ανάμεσα στα 65 πειστήρια, κάτι που μειώνει δραματικά τις πιθανότητες εντοπισμού του δολοφόνου.

Η συνεργασία των ελληνικών και κροατικών Αρχών Ασφαλείας δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο αναφορικά με την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή η ελληνική πλευρά έχει αποστείλει όλα τα ονόματα των συλληφθέντων κροατικής υπηκοότητας, μέσω των γραφείων ανταλλαγής πληροφοριών SIRENE της EUROPOL, αναζητώντας το ποινικό παρελθόν τους, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν λάβει απάντηση.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα