Νάπολι: Τέλος στην αναμονή, Ντιέγκο για σένα

Η Νάπολι ξεπέρασε όλους στο δρόμο της για να διεκδικήσει ένα εντελώς απροσδόκητο και κυρίαρχο τρίτο Scudetto στην ιστορία της. Αποδυναμωμένη από τις αποχωρήσεις του αρχηγού Λορέντζο Ινσίνιε, του «βράχου» Καλιντού Κουλιμπαλί και του εμβληματικού επιθετικού Ντρίς Μέρτενς. Ωστόσο, ο έμπειρος προπονητής Λουτσιάνο Σπαλέτι ενσωμάτωσε απρόσκοπτα τις νέες προσθήκες (Κβαρατσχέλια, Κιμ, Ρασπαντόρι, Σιμεόνε), σε μια ομάδα που διεκδίκησε τον πρώτο τίτλο μετά από 33 χρόνια παίζοντας μπάλα υψηλής

πίεσης με ευχάριστο στυλ.

Ο επιθετικός Βίκτορ Οσίμχεν παρέμεινε υγιής για να σκοράρει τακτικά, ενώ ο αρχηγός Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο έδωσε έμπνευση στα μετόπισθεν και Πιετρ Ζιελίνσκι, Στάνισλαβ Λομπότκα και Ζαμπό Ανγκισά κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή. Η Νάπολι ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο έβδομο παιχνίδι της σεζόν, αφού νίκησε την πρωταθλήτρια Μίλαν στο Σαν Σίρο και έμεινε εκεί για το υπόλοιπο μιας ιστορικής περιόδου.

Όταν η Νάπολι συνέτριψε την μισητή Γιουβέντους με 5-1 στο Stadio Diego Maradona τον Ιανουάριο, ξέφυγε με εννέα βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Αν και δεν σφράγισε το Scudetto, έστειλε ένα μήνυμα στους αντιπάλους. Η ομάδα του Σπαλέτι κατέπληξε τους «Μπιανκονέρι» σε μια επική διάλυση που ξεχώρισε όχι μόνο για το εμφατικό σκορ, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στη νίκη. Οσίμχεν και Κβαρασχέλια σκόραραν και οι δύο σε ένα έντονο πρώτο ημίχρονο, ο Ντι Μαρία έβαλε τη Γιούβε στο σκορ, όμως η Νάπολι ήταν στα καλύτερά της στην επανάληψη και πρόσθεσαν άλλα τρία γκολ με τους Ραχμάνι, Οσίμχεν και Ελμάς για να σφραγίσουν μια αξέχαστη και καθοριστική νίκη.

Η προνοητική φιλοσοφία του Σπαλέτι παρήγαγε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και εκπληκτικά αποτελέσματα. Ο 64χρονος κέρδισε το Scudetto για πρώτη φορά στην 29χρονη προπονητική του καριέρα με συναρπαστικό τρόπο. Έδωσε κυρίως έμφαση στην ψυχαγωγία. Πειθαρχημένος, καταστροφικός και πάντα συναρπαστικός ο Ιταλός πέτυχε αυτό που πολλοί πίστευαν ότι ήταν αδύνατο, έναν τρίτο τίτλο μετά από μια επίπονη 30ετή αναμονή για να μιμηθεί τις ομάδες του πρωταθλήματος του Ντιέγκο Μαραντόνα του 1987 και του 1990. Ο Σπαλέτι έδωσε δημιουργική ελευθερία στον «μάγο» των φτερών από την Γεωργία, Κβαρασχέλια και ανέβασε τον Οσίμχεν στα ύψη.

Ο Νιγηριανός επιθετικός μεταμορφώθηκε και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε μια αξέχαστη χρονιά. Ο φορ με τη μάσκα διέλυσε κάθε αμφιβολία σχετικά με τη συνοχή και τη φυσική του κατάσταση καθώς πέτυχε γκολ με κάθε τρόπο που μπορούσε να φανταστεί κανείς. Αναπτύχθηκε ως μοναχικός επιθετικός στη κορυφή στον εξαιρετικά επιθετικό σχηματισμό 4-3-3 του Σπαλέτι, ο 24χρονος έδειξε κάθε πτυχή του παιχνιδιού του καθώς πίεζε αμείλικτα τις άμυνες και σημείωσε εκπληκτικά γκολ.

pic.twitter.com/l6XBtBQFAZ

— Victor Osimhen (@victorosimhen9) June 7, 2023

Υπήρχαν λίγες πραγματικές αποτυχίες σε μια ομάδα της Νάπολι που σημείωσε μια αξέχαστη τρίτη επιτυχία στη Serie A, αλλά ο Μεξικανός Ίρβινγκ Λοσάνο σπάνια εκμεταλλευόταν στο έπακρο τις ευκαιρίες του στη δεξιά πτέρυγα. Από τη μία πλευρά του πήρε τη θέση ο Πολιτάνο και επισκιασμένος από τον Κβαρασχέλια στην άλλη πλευρά, ο Μεξικανός απέτυχε να λάμψει. Ο Λοσάνο δεν φάνηκε ποτέ άνετος σε μια ομάδα που ήταν στημένη για να επιτεθεί και παρά τον ηλεκτρικό του ρυθμό έτεινε να περιπλέκει υπερβολικά τα πράγματα σε κρίσιμες στιγμές.

Η νέα σεζόν βρίσκει τον σύλλογο στο Champions League και στο πάγκο αναλαμβάνει τα ηνία ο 59χρονος Γάλλος, Ρούντι Γκαρσία που επιστρέφει στην Ευρώπη μετά την περιπέτεια του στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Νασρ. Η Νάπολι είναι η δεύτερη ομάδα που θα εργαστεί στην Ιταλία μετά τη θητεία του στη Ρώμη (2013-2016) και στο τιμόνι της Ρόμα.

Rudi Garcia has been named as Napoli’s new coach!
Welcome, Rudi! pic.twitter.com/ji4qeHFyfB

Official SSC Napoli (@en_sscnapoli) June 15, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα