Νάπολι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3: Απ΄ τον ιταλικό νότο, φουλ για… πρωτιά (highlights)

Μπορεί οι «παρτενοπέι» να ήταν εκείνοι που έβαλαν «φωτιά» στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», χάρη στο γκολ του Έστιγκαρντ στο 19’, όμως η ποιότητα και φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης «μίλησε» στο τέλος. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έδειξε χαρακτήρα, πέτυχε πολύ όμορφα γκολ με Βινίσιους, Μπέλιγχαμ και Βαλβέρδε (χρεώθηκε αυτογκόλ στον Μερέτ) και κατάφερε να φύγει νικήτρια από μία έδρα που δύσκολα θα

περάσει κάποια άλλη ομάδα από τον όμιλο.

Πολύ χορταστικό ήταν το πρώτο 45λεπτο στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», αφού το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, πολλές φάσεις, τρία γκολ και μία ανατροπή. Η Ρεάλ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο 6’ με σουτ του Ροντρίγκο, ωστόσο λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου πλήρωσε μια αμυντική αδράνεια και βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κέπα έκανε άστοχη έξοδο, ο Νάταν που πήρε την κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Έστιγκαρντ με δεύτερη κεφαλιά σημάδεψε σωστά για το 1-0 της Νάπολι, βάζοντας «φωτιά» στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Η αντίδραση της «βασίλισσας», ωστόσο, ήταν άμεση, αφού δεν πέρασαν δέκα λεπτά από το γκολ της Νάπολι και ισοφάρισε. Οι παίκτες του Αντσελότι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το λάθος του Ντι Λορέντζο έξω από την περιοχή, ο Μπέλιγχαμ βρήκε τον Βινίσιους και εκείνος από πλάγια θέση νίκησε τον Μέρετ, επαναφέροντας την ισορροπία στην αναμέτρηση.

Η Ρεάλ δεν σταμάτησε εκεί και στο 34’ ολοκλήρωσε την ανατροπή, χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός της «βασίλισσας» πήρε τη μπάλα στο κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με υπέροχο πλασέ έγραψε το 1-2, «παγώνοντας» το γήπεδο.

Η Νάπολι έβγαλε αντίδραση και θα μπορούσε να έχει φτάσει στην ισοφάριση πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όμως ο Κέπα είπε «όχι» σε κεφαλιά του Όσιμεν και διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Ότι δεν κατάφεραν οι «παρτενοπέι» στο πρώτο 45λεπτο, το πέτυχαν με το ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 53’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Νάτσο (η φάση εξετάστηκε στο VAR) και ο Ζιελίνσκι από την άσπρη βούλα έγραψε το 2-2, βάζοντας και πάλι «φωτιά» στην αναμέτρηση.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα η Νάπολι άγγιξε την ολική ανατροπή με τον Ζιελίνσκι, όμως ο Κέπα για μία ακόμη φορά φώναξε «παρών» και σταμάτησε τον Πολωνό εξτρέμ.

Μετά το 65′ ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τους δύο προπονητές να παρεμβαίνουν από τον πάγκο, θέλοντας να φρεσκάρουν τις ομάδες τους. Στο 74’ η Ρεάλ απείλησε με τον Μπέλιγχαμ και τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε το τρίτο γκολ που έψαχνε χάρη σε μία «οβίδα» του Βαλβέρδε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς η μπάλα έφτασε στον Ουρουγουανό, ο οποίος με έναν «κεραυνό», αρκετά έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην πλάτη του Μερέτ.

Η Νάπολι, αυτή τη φορά δεν είχε απάντηση, με τη Ρεάλ να κρατά το προβάδισμα μέχρι τέλους και να περνά με νίκη από την πιο δύσκολη έδρα του ομίλου, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά.

Νάπολι (Ρούντι Γκαρσία): Μερέτ, Λορέντζο, Έστιγκαρντ, Νατάν, Ολιβέρα (88′ Μάριο Ρουί), Ανγκίσα (88′ Σιμεόνε), Λομπότκα (88′ Καζίστ), Ζιελίνσκι (75’ Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (70’ Έλμας), Όσιμεν, Κβαρατσχέλια.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ρίντιγκερ, Καμαβινγκά (64’ Μεντί), Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Κρόος (64’ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (75’ Χοσέλου), Βινίσιους (84’ Θεμπάγιος).

Keywords
Τυχαία Θέματα