Νάπολι – Μίλαν 1-1: Ιστορική… επιστροφή στα ημιτελικά

Σε ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις η Μίλαν άντεξε στην πίεση της Νάπολι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ύστερα από 16 χρόνια. Πιθανότατα νέος ιταλικός “εμφύλιος” στην τετράδα, μεταξύ Μίλαν και Ίντερ (έχει επικρατήσει 2-0 της Μπενφίκα στον πρώτο αγώνα).

Από ένα πέναλτι έχασαν οι δύο ομάδες, με τον Μέρετ να νικά τον Ζιρού στο πρώτο ημίχρονο και τον Μενιόν να σταματά τον Κβαρατσκέλια στο 80’. Ο Γάλλος φορ της Μίλαν είχε ανοίξει το σκορ στο 43’,

έπειτα από αδιανόητη κούρσα του Λεάο, με τον Οσίμχεν να διαμορφώνει το τελικό 1-1 στις καθυστερήσεις (90+3’).

Η Νάπολι την κατοχή, η Μίλαν τις ευκαιρίες και το γκολ

Η Νάπολι μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και έψαξε ένα γρήγορο γκολ που θα της έδινε ψυχολογία και φυσικά θα έβαζε τις βάσεις για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Ήταν εκείνη, μάλιστα, που απείλησε πρώτη με σουτ του Πολιτάνο (13’), όμως παρά την πίεση που άσκησε προς την εστία του Μενιόν, έχοντας υψηλό ποσοστό κατοχής της μπάλας, δεν δημιούργησε ευκαιρίες.

Αντ’ αυτού στο 21’ είδε τη Μίλαν να κερδίζει πέναλτι και να έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ζιρού ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Μέρετ του είπε «όχι» και κράτησε ανέπαφη την εστία του, όπως έκανε ο Ιταλός τερματοφύλακας και στο 28’, σταματώντας και πάλι τον Γάλλο φορ των «ροσονέρι».

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου η ατυχία χτύπησε την… πόρτα της Νάπολι, καθώς οι «παρτενοπέι» έχασαν με προβλήματα τραυματισμών τους Μάριο Ρουί και Πολιτάνο, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να αναγκάζεται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Στο 37’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λεάο πάνω στον Λοσάνο, όμως ο διαιτητής Μαρτσίνιακ έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, ήρθε η τρομερή έμπνευση του Λεάο. Ο Πορτογάλος επιθετικός (43’) ξεκίνησε μία κούρσα πίσω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε στο διάβα του και «σέρβιρε» στον Ζιρού, που περίμενε στο σημείο του πέναλτι για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει στη Μίλαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην τετράδα του Champions League.

Μοιραίος ο Κβαρατσκέλια, στα ημιτελικά η Μίλαν

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Νάπολι, όπως αναμενόταν, αύξησε την πίεση της, ψάχνοντας το γκολ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Και η αλήθεια είναι πως σε μικρό χρονικό διάστημα δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες, όμως και στις δύο περιπτώσεις (46’, 58’) ο Κβαρατσκέλια αστόχησε.

Οι «παρτενοπέι» παρά τις χαμένες ευκαιρίες, δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να πιέζουν, βλέποντας τη Μίλαν να έχει οπισθοχωρήσει. Στο 74’ απείλησαν ξανά την εστία του Μενιόν με τον Ραχμάνι, ενώ έξι λεπτά αργότερα είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς για να πετύχουν γκολ, αφού κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Τομόρι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κβαρατσκέλια, όμως ο Γεωργιανός νικήθηκε από τον Μενιόν και ουσιαστικά πέταξε στα… σκουπίδια και τις τελευταίες ελπίδες της Νάπολι για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό αποτέλεσμα (1-1), αφού το γκολ του Οσίμχεν στις καθυστερήσεις (90+3’) δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει τη μοίρα του αγώνα. Η Μίλαν ύστερα από 16 χρόνια απουσίας, επιστρέφει στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εκεί όπου θα περιμένει πιθανότατα την Ίντερ (0-2 τη Μπενφίκα στον πρώτο αγώνα) για έναν νέο ιταλικό «εμφύλιο».

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι (74’ Όστιγκαρντ), Ζεσούς, Ρουί (33’ Ολιβέρα), Εντομπελέ (64’ Ελμάς), Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74’ Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (33’ Λοσάνο), Οσίμχεν, Κβαρατσκέλια.
Στον πάγκο: Ιντασιάκ, Γκολίνι, Μπερεζίνσκι, Γκαετάνο.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιόν, Καλάμπρια, Κερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (59’ Μεσίας), Μπενασέρ, Λεάο (84’ Σαλεμάκερς), Ζιρού (68’ Οριγκί).
Στον πάγκο: Μιράντε, Μπαλό-Τουρέ, Ρέμπιτς, Καλουλού, Φλορέντσι, Τιό, Πομπέγκα, Γκάμπια, Ντε Κετελάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα