Ναμπί Κεϊτά. Μια «κινηματογραφική» ιστορία

Φορούσε μια φανέλα της Λίβερπουλ από παιδί, αλλά ο Ναμπί Κεϊτά, δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι γεννημένος στη Γουινέα, κάτω από δύσκολες συνθήκες θα φορούσε την κόκκινη φανέλα σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ

Η μετεγγραφή των 59 εκατομμυρίων ευρώ από την Λειψία έχει ήδη δείξει τις ικανότητες του στην Μπουντεσλίγκα, αλλά και στις πρώτες του ημέρες στη Λίβερπουλ και πολλοί λένε ότι θα είναι η φετινή αποκάλυψη της Πρέμιερ Λιγκ.
Ένας μέσος box-to-box με εξαιρετικό έλεγχο, ένας ακούραστος δρομέας και με ικανότητα να «βλέπει», ο 23χρονος είναι ευλογημένος με ταλέντο.

Αλλά
παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε με φυσικό ταλέντο και με αποφασιστικότητα να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, το μονοπάτι του δεν ήταν πάντα το πιο εύκολο.

Μεγαλώνοντας στο φτωχό και πολιτικά μη ασφαλές περιβάλλον του Κονακρί στη Γουινέα, ο Κείτα έπαιζε ξυπόλητος στους δρόμους, παρακάμπτοντας την κυκλοφορία και περιστασιακά χτυπώντας τα αυτοκίνητα.
Είναι αυτό το όνειρο της καταξίωσης που έκανε τον Κεϊτά «πεινασμένο» να φτάσει στην κορυφή, ανεξάρτητα από το τι βρίσκεται στο δρόμο του.

«Παίζαμε με ό,τι μπορούσαμε και πολλές φορές δεν φορούσα τίποτα στα πόδια μου ή μερικές φορές έπαιζα με παλιά, κατεστραμμένα παπούτσια», είπε με θλίψη ο Κεϊτά.

«Δεν είχα παπούτσια και μπλούζα ποδοσφαίρου, τίποτα δεν μου δόθηκε απλόχερα. Όλα αυτά με βοήθησαν να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος τώρα που είμαι επαγγελματίας και να μην φοβάμαι τίποτα στο γήπεδο.
Είχα τέτοια αγάπη στο ποδόσφαιρο που ούτε τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να με σταματήσουν. Έτσι προήλθε η επιθετικότητα στο παιχνίδι μου, που είναι τόσο σημαντική για τη θέση μου».

Μέλος της καλύτερης ομάδας της σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ, την περασμένη σεζόν ο Κεϊτά παίζοντας διαδοχικά σε Ιστρ, Σάλτσμπουργκ και Λειψία, μέτρησε συνολικά 175 εμφανίσεις και 41 γκολ. Κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα στην Αυστρία και ήταν μέλος της καλύτερης ομάδας της σεζόν 2016-17 στην Μπουντεσλίγκα με την φανέλα της Λειψίας
Keywords
Τυχαία Θέματα