Να κρατήσει το ρυθμό του

Πέρασε καιρός από το τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα. Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Δεκεμβρίου του 2018, όταν ο Ολυμπιακός επικρατούσε της Λαμίας με 3-0 για τη 14η αγωνιστική. Τρεις ημέρες μετά, παίζοντας με παίκτες που δε βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του Μαρτίνς, οι "ερυθρόλευκοι" νικούσαν τον Αρη Αβάτου με 2-1 στην Ξάνθη
για το κύπελλο. Τούτο ήταν και το τελευταίο παιχνίδι στο 2018 για την ομάδα του Πειραιά.

Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός θα ξαναδώσει αγώνα πρωταθλήματος μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο μήνα. Πολύ μεγάλη σε διάρκεια η διακοπή, γεγονός που έχει υποχρεώσει τον Πέδρο Μαρτίνς να αυξήσει σε υπερθετικό βαθμό την ένταση των προπονήσεων. Θέλει οι παίκτες του να μπουν και πάλι στη λογική των αγώνων. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν τελικώς θα επηρεαστούν από τη χειμερινή διακοπή. Το μόνο βέβαιο είναι πως αποχαιρέτησαν τη σεζόν με εξαιρετικές εμφανίσεις, έχοντας βρει καλό αγωνιστικό ρυθμό.

Την Τρίτη θα προηγηθεί η αναμέτρηση του κυπέλλου με την Ξάνθη στα «Πηγάδια». Αναμφίβολα πρόκειται για μία συνάντηση υψηλών απαιτήσεων και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Μαρτίνς προκειμένου να βάλει ξανά στις ράγες το οικοδόμημά του. Το πρώτο μεγάλο στοίχημα που θέλει να κερδίσει ο Πορτογάλος τεχνικός μέσα στη νέα χρονιά, είναι η εμφάνιση ενός συνόλου το οποίο θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο 2018.

Σε περίπτωση κατά την οποία συμβεί αυτό, τότε δε θα επαναληφθεί ένα συχνό πρόβλημα προηγούμενων χρόνων, όταν ο Ολυμπιακός είχε πτώση στην απόδοσή του στα πρώτα ματς του Ιανουαρίου. Αυτή η αγωνιστική «κοιλιά» δε έχει θέση στην προσπάθεια ανατροπής της εικόνας στην κορυφή της βαθμολογίας. Τούτο το γνωρίζουν άπαντες στο Ρέντη και μέσω των καθημερινών προπονήσεων φιλοδοξούν να συνεχίσει η ομάδα του Πειραιά να παίζει ελκυστικό, αλλά και συνάμα, αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα