Μούσα Ντιαμπί: Πιάσε με αν μπορείς!

Ο Ντιαμπί ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του στην Άστον Βίλα έναντι 55 εκατ.ευρώ, με την προσθήκη του ποδοσφαιριστή για τα επόμενα πέντε χρόνια στο ρόστερ του κλαμπ του Μπέρμιγχαμ να πιστώνεται ως μια μεγάλη επιτυχία των Έμερι και Μόντσι. Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί η ελεύθερη μεταγραφή του Βέλγου διεθνή από την υποβιβασμένη Λέστερ, Γιούρι Τίλεμανς και στη συνέχεια αυτή του Ισπανού διεθνή στόπερ από τη Βιγιαρεάλ, Πάου Τόρες.

Πολλά υποσχόμενο και κορυφαίο ταλέντο στην ακαδημία της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ντιάμπι πέρασε το δεύτερο

εξάμηνο του 2017/18 ως δανεικός στην Κροτόνε της Ιταλίας, όπου έκανε μερικές εμφανίσεις για την μικρή ομάδα πριν κάνει το ντεμπούτο του για επαγγελματίες και την πρώτη πλήρη εκκίνηση κόντρα στη Τζένοα και τη Γιουβέντους αντίστοιχα. Αφού επέστρεψε στο Παρίσι για να δουλέψει υπό τον νυν προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, Τόμας Τούχελ, ο κοντούλης Γάλλος έκανε 25 εμφανίσεις στη Ligue 1 το 2018/19, σκοράροντας τέσσερις φορές και έχοντας κατά μέσο όρο μια ασίστ κάθε 190 λεπτά κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης υπεράσπισης του τίτλου του συλλόγου.

Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε πετύχει ένα γκολ και τρεις ασίστ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 UEFA 2018, κερδίζοντας μια θέση στην ομάδα της διοργάνωσης. Η ανταμοιβή του για το ότι σημείωσε ένα γκολ και για άλλες δύο ασίστ σε τέσσερις αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 της FIFA 2019 ήταν μια μακροπρόθεσμη συμφωνία με τη Λεβερκούζεν. Ο Ντιάμπι ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν με πέντε γκολ πρωταθλήματος, προτού χτυπήσει για δεύτερη φορά, σημειώνοντας διψήφιο αριθμό ασίστ (12) και σκοράροντας τέσσερις φορές.

Μέχρι τη σεζόν 2021/22, ο Ντιάμπι είχε κερδίσει μια πολύ καθυστερημένη πρώτη κλήση στην εθνική Γαλλίας αφού πέτυχε 13 γκολ στην Μπουντεσλίγκα και έκλεισε τη χρονιά ως ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ της Λεβερκούζεν πίσω από τον Πάτρικ Σικ. Εκείνη η σειρά περιελάμβανε το πρώτο του χατ-τρικ στην καριέρα του, στη νίκη με 5-1 επί της Άουγκσμπουργκ, και έβαλε επίσης 12 ακόμα γκολ, συνεισφέροντας έτσι άμεσα στα 25 γκολ. Ακολούθησαν άλλα εννέα γκολ και οκτώ ασίστ στο πρωτάθλημα το 2022/23, καθώς ο Ντιάμπι άφησε σταθερά το στίγμα του ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς επιθετικούς της Ευρώπης.

Για αρχή, ο Γάλλος είναι άνετος και στις δύο πλευρές του γηπέδου, έχει επίσης ικανότητες ντρίμπλας για να γονατίσει τους αντιπάλους αμυντικούς, καλλιεργημένο αριστερό πόδι και την ικανότητα να καταρρίπτει τα ρεκόρ ταχύτητας. Μην εκπλαγείτε αν μια μέρα επισκιάσει τον Ρόμπεν ως τον πιο γρήγορο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη. Το τρέχον ρεκόρ, που σημείωσε ο Ολλανδός στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2014, είναι 23 μίλια/ώρα.

Ο Ντιάμπι εντάχθηκε στις τάξεις της Μπουντεσλίγκα μετά από συμβουλές του πρώην προπονητή του στην Παρί ΣΕν Ζερμέν, Τόμας Τούχελ. «Με ενθάρρυνε να μετακομίσω στην Bundesliga και να ενταχθώ στη Λεβερκούζεν, είπε ότι θα ήταν μια σπουδαία απόφαση και ότι θα μάθαινα πολλά εκεί», αποκάλυψε ο Γάλλος μετά τη σύναψη πενταετούς συμφωνίας μέχρι το καλοκαίρι του 2024. «Άλλοι μεγάλοι σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν για μένα, αλλά το συνολικό πακέτο [στο Λεβερκούζεν] – το στυλ παιχνιδιού, το έργο – ταίριαζε τέλεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα