Μουντομπάσκετ... αλά ελληνικά! [Βίντεο]

Ξεκινά σήμερα Σάββατο, 31 Αυγούστου, το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην Κίνα, με Ανγκόλα και Σερβία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ενώ από την Κυριακή μπαίνει στη μάχη η Εθνική Ομάδα. Πρόκειται για την 18η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIBA, καθώς η διοργάνωση ξεκίνησε το 1950. Συνολικά οκτώ πόλεις θα φιλοξενήσουν το τουρνουά, ενώ θα διεξαχθούν 92 αγώνες μέσα σε 16 ημέρες. Πεκίνο, Γουχάν, Γκουαντζόου, Φοσάν, Σαγκάη, Ναντζίνγκ, Σεντζέν, Ντονγκουάν είναι οι οκτώ πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες. 

Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος

32 χώρες αντί για 24 που συμμετείχαν μέχρι και το προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δώδεκα από την Ευρώπη, οκτώ από την Ασία, επτά από την Αμερική και πέντε από την Αφρική. Είναι το πρώτο Μουντομπάσκετ από το 1967 που δεν γίνεται την ίδια χρονιά με το Μουντιάλ, αλλά έναν χρόνο μετά.

Η Εθνική Ομάδα συμμετέχει στον έκτο όμιλο, με τη Νέα Ζηλανδία, τη Βραζιλία και το Μαυροβούνιο, ενώ συνολικά στην οργάνωση 16 χώρες έχουν ανέβει στο βάθρο, ανάμεσα τους και η Ελλάδα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση το 2006 στην Ιαπωνία. Τα περισσότερα μετάλλια έχουν κατακτήσει οι ΗΠΑ (12 συνολικά) και το ρεκόρ πόντων σε έναν αγώνα κατέχει ο Χουρ Τζάε από τη Νότια Κορέα, ο οποίος πέτυχε 62 πόντους το 1990 απέναντι στην Αίγυπτο. Για τη γαλανόλευκη το ρεκόρ πόντων κατέχει ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Νίκος Γκάλης, ο οποίος σημείωσε συνολικά 337 πόντους το 1986, πετυχαίνοντας 53 πόντους κόντρα στον Παναμά.

Οι ομάδες και οι όμιλοι

Aν η Εθνική προκριθεί στον επόμενο γύρο θα διασταυρωθεί με τον πέμπτο όμιλο που βρίσκονται οι ΗΠΑ. Στο πρώτο νοκ άουτ, η Ελλάδα αναμένεται να βρει κάποια εκ των Γαλλίας, Γερμανία, Καναδά, Αυστραλίας, Λιθουανίας. Θα συναντήσει δηλαδή ομάδα που θα έχει προχωρήσει από τον έβδομο και τον όγδοο όμιλο.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα