Μουντιάλ με άρωμα γυναίκας: Info για… αρχάριους!

Καλοκαιράκι χωρίς σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση δεν… υπάρχει. Ούτε Εuro, ούτε Παγκόσμιο Κύπελλο, ούτε ένα Κόπα Αμέρικα βρε αδερφέ για να βγουν οι “καυτοί” μήνες; Μην χολοσκάτε! Yπάρχει το ιδανικό… υποκατάστατο. Και δεν είναι σαν το vegan “κρέας”. Το Μουντιάλ Γυναικών είναι πολύ πιο… “γευστικό”, θα μας κρατήσει “συντροφιά” για ένα μήνα και το novasports.gr σας δίνει τις… βασικές πληροφορίες για να μην χαθείτε σε αυτό το νέο “κόσμο” της “στρογγυλής

θεάς”.

To Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών θα διεξαχθεί από την 20η Ιουλίου μέχρι και την 20η Αυγούστου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί Μουντιάλ Γυναικών στο νότιο ημισφαίριο και για πρώτη φορά η FIFA έδωσε μεγάλη διοργάνωση (είτε ανδρών, είτε γυναικών) σε δύο ομοσπονδίες.

Πρόκειται για το ένατο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα τη FIFA, καθώς είχαν προηγηθεί αρκετές “ανεπίσημες εκδόσεις” με πρώτη αυτή στην Ιταλία το 1970 (Η Δανία κατέκτησε τον τίτλο).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν κατακτήσει τα περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα (τέσσερα), ακολουθεί η Γερμανία με δύο τρόπαια, ενώ μια φορά έχουν στεφθεί Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες η Νορβηγία και η Ιαπωνία. Οι ΗΠΑ είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου με την Αυστραλία να βρίσκεται στη θέση του ισχυρού αουτσάιντερ λόγω έδρας και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία, αλλά και την Ισπανία της σταρ Πουτέγιας να… γλυκοκοιτάζουν τον τίτλο.

Πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στα Μουντιάλ Γυναικών είναι η “θρυλική” Βραζιλιάνα επιθετικός Μάρτα με 17 τέρματα. Μάλιστα η 37χρονη Μάρτα θα λάβει μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, το οποίο θα είναι το έκτο στην καριέρα της!

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας θα συμμετάσχουν 32 ομάδες από τις 5 συνομοσπονδίες της FIFA και τα παιχνίδια θα φιλοξενηθούν σε 10 γήπεδα (έξι στην Αυστραλία και 4 στη Νέα Ζηλανδία).

Η Αϊτή, το Μαρόκο, ο Παναμάς, οι Φιλιππίνες, τη Πορτογαλία, η Ιρλανδία, το Βιετνάμ και η Ζάμπια θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 20 Αυγούστου στο Stadium Australia του Σίντνεϊ, χωρητικότητας 75.784 θεατών.

H Αυστραλέζα σταρ της Τσέλσι, Σαμ Κερ, είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο με ετήσιες απολαβές 500.000 ευρώ.

To Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023 θα έχει και… ελληνικό χρώμα, καθώς έχουν επιλεγεί από τη FIFA ως βοηθοί διαιτητές η Χρυσούλα Κουρομπύλια, η Κύπρια Πολυξένη Ηροδότου και η ομογενής, Ιωάννα Χαρακτή από την Αυστραλία.

Οι όμιλοι του Παγκοσμίου ΚυπέλλουΤο πρόγραμμα του Μουντιάλ
Keywords
Τυχαία Θέματα