Μουντιάλ 2026: Της ισοπαλίας!

Οι τέσσερις αγώνες της Δευτέρας (15/6) έληξαν όλοι ισόπαλοι, με την Ισπανία να μένει 0-0 με το Πράσινο Ακρωτήριο, το Βέλγιο να ισοπαλία 1-1 με την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία να μοιράζεται το αποτέλεσμα 1-1 με την Ουρουγουάη και το Ιράν να παίζουν μια συναρπαστική ισοπαλία 2-2 με τη Νέα Ζηλανδία.

Ήταν η πρώτη φορά από τον Ιούνιο1958 που τέσσερις αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μία μόνο ημέρα τελείωσαν χωρίς νικητή. Πιο αξιοσημείωτο είναι

ότι το τουρνουά έχει πλέον 8 ισοπαλίες από τους πρώτους 16 αγώνες του. Κανένα προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έχει καταγράψει τόσες πολλές στο ίδιο στάδιο. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 7, που σημειώθηκε το 1974, το 1982 και το 1986.

Η διευρυμένη μορφή των 48 ομάδων μπορεί να έπαιξε ρόλο. Με μόνο 16 από τις 48 ομάδες να αποκλείονται μετά τη φάση των ομίλων, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος που συνδέεται με μια πρώτη ισοπαλία από ό,τι σε προηγούμενα τουρνουά.

Οι χώρες θα μπορούσαν να προκριθούν στους 32 με μόλις τρεις βαθμούς – τρεις ισοπαλίες σχεδόν σίγουρα θα εξασφάλιζαν την πρόκριση. Σύμφωνα με το Football Meets Data, οι εξωτερικοί αγώνες, με τρεις βαθμούς, μια διαφορά τερμάτων -1 προσφέρει 87,5% πιθανότητες πρόκρισης. Αυτό μειώνεται στο 69,4% με διαφορά -2 και στο 47,3% με -3.

Keywords
Τυχαία Θέματα