Μονακό-Ολυμπιακός 85-77: Πληγώθηκε από… αέρος (Highlights)

Ο Κάαναν κράτησε σχεδόν μόνος του τους «ερυθρόλευκους» στο κυνήγι του θετικού αποτελέσματος, ενώ όταν πήγε στον πάγκο τη σκυτάλη πήρε ο Πίτερς. Ωστόσο ο πρώτος όταν επέστρεψε είχε αποσυνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι. Οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι και είχαν καθαρό μυαλό στο τέλος, πανηγυρίζοντας έτσι τη νίκη.

Με τον Φαλ να κυριαρχεί στα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός έδειχνε να ανταποκρίνεται στην πίεση που ασκούσαν οι γηπεδούχοι πάνω στην μπάλα. Ο Τζαϊτέ πήγε στον πάγκο με δύο φάουλ, αλλά αντί αυτό να

ενεργήσει υπέρ των «ερυθρολεύκων» συνέβη το αντίθετο. Ο Μοντεγιούνας μπήκε στο ματς και μαζί με τον Μάικ Τζέιμς βοήθησαν τα μέγιστα προκειμένου η Μονακό να ξεκολλήσει από τους επτά πόντους και με σερί 8-0 να πάρει τα ηνία (15-10). Εκτός από τον Φαλ, ο παίκτης που βοήθησε επιθετικά στην πρώτη περίοδο ήταν ο Κάαναν, ο οποίος πέτυχε 4 πόντους σε μία φάση, ενώ λίγο αργότερα πήρε ακόμα ένα φάουλ πίσω από τα 6,75. Οι δυο τους δεν έφταναν για να διατηρήσουν τους νταμπλούχους σε θέση οδηγού. Οι Μονεγάσκοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +5 (22-17).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την ίδια στρατηγική. Η ασφυκτική πίεση στην περιφέρεια είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η Μονακό τα πήγαινε εξαιρετικά σε όλους τους τομείς, εκτός από τα μακρινά σουτ, για αυτό και η διαφορά άγγιξε μία φορά τους εννιά πόντους. Σε εκείνο το σημείο πήρε ξανά το… όπλο του ο Κάαναν, ο οποίος «πυροβολούσε» πίσω από τη γραμμή των 6,75 και κρατούσε τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» μέσα από την άμυνα τους διατηρήθηκαν στο ματς και πήραν ενέργεια επιθετικά. Ο Μακίσικ επέστρεψε στη δράση και έδωσε στην ομάδα του το… απρόβλεπτο. Ο Αμερικανός με καλάθι και φάουλ στην τελευταία επίθεση έστειλε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με τη μικρότερη δυνατή διαφορά (38-39).

Τον πλήγωσαν λάθη και επιθετικά ριμπάουντ

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο ματς. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα υπέπεσαν σε δύο εύκολα λάθη στα πρώτα δευτερόλεπτα και η Μονακό πήρε εκ νέου το προβάδισμα, το οποίο δεν μπορούσε να διατηρήσει. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ και αυτό όχι τόσο για τις καλές τους επιθετικές επιδόσεις, αλλά περισσότερο για τις αμυντικές τους. Το τρίτο φάουλ του Κάαναν τον έστειλε στον πάγκο, όμως το κενό του κάλυψε ο Πίτερς με πέντε σερί πόντους (49-52). Το τάιμ άουτ και οι φωνές του Ομπράντοβιτς ξύπνησαν τους παίκτες του και με δύο σερί τρίποντα έγινε το 55-52. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω με τέσσερις (58-54), αλλά το τέταρτο τρίποντο του Πίτερς (4/4) και ένα σουτ του Μπρασντέικις τους έφεραν στο +1 (58-59) με την κόρνα της λήξης της περιόδου.

Κάποια εύκολα λάθη προσέφεραν στη Μονακό πόντους χωρίς… ιδρώτα, ενώ τα πολλά ριμπάουντ έδωσαν στους γηπεδούχους δεύτερες ευκαιρίες. Ο Χολ έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Ολυμπιακού κυριαρχώντας στον αέρα. Ο Γουόκαπ με προσωπικούς πόντους φάνηκε να δίνει στους «ερυθρόλευκους» την ώθηση που χρειάζονταν, αλλά ο Αμερικανός στη συνέχεια αποσυνδέθηκε από το αντίπαλο καλάθι. Δύο χαμένες βολές και ένα εύκολο κοντινό σουτ σε συνδυασμό με την ευστοχία του αφηνιασμένου Τζέιμς, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Ο τελευταίος με έξι σερί πόντους έκανε το 77-73, ενώ ο Κάαναν φαίνεται πως «κρύωσε» στον πάγκο, αστοχώντας σε σουτ τριών πόντων. Ο Μιλουτίνοφ με κάρφωμα μείωσε σε 79-75 27’’ πριν το τέλος, ενώ αμέσως μετά ο Γουόκαπ οδήγησε τον Τζέιμς στις βολές (81-75). Το λέι απ του Γουόκαπ στα 23.5’’ κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του Ολυμπιακού για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά ο Μπράουν αποδείχθηκε ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών (83-77). Με νέες βολές ο Τζέιμς διαμόρφωσε το τελικό 85-77…

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-39, 58-59, 85-77

Τα στατιστικά του αγώνα

ΜΟΝΑΚΟ (Σάσα Ομπράντοβιτς): Οκόμπο 11, Μπλόσομγκεϊμ 7, Μπράουν 7, Ντιαλό 5 (1), Κορνελί 3 (1), Τζαϊτέ, Ουόκερ 4 (1), Μοτιεγιούνας 8 (1), Ουατάρα 8, Χολ 8, Τζέιμς 24 (2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 16 (2), Κέινααν 20 (5), Λούντζης 1, Λαρεντζάκης 1, Φαλ 8, Παπανικολάου, Μπραζντέικις 4, Πίτερς 15 (4), Μιλουτίνοβ 7, Σίκμα 2, ΜακΚίσικ 3

Keywords
Τυχαία Θέματα