Μονακό: Εξοργισμένος ο Σπανούλης με την ήττα

Ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως η ομάδα του δε σεβάστηκε το μπάσκετ, ενώ δε δίστασε να προαναγγείλει αλλαγές. Επίσης, συμπλήρωσε πως είναι απογοητευμένος με την αγωνιστική συμπεριφορά των Μονεσγάσκων.

Ο Σπανούλης δήλωσε αρχικά: «Δε σεβαστήκαμε το παιχνίδι, δε σεβαστήκαμε το μπάσκετ, δε σεβαστήκαμε τη Λε Μαν. Αυτή η στάση, αυτή η συμπεριφορά, που την έχω παρατηρήσει και στο παρελθόν, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι δική μου ευθύνη, ως προπονητής, να το αλλάξω αυτό. Η Λε Μαν είχε καταπληκτικά στατιστικά, δεν είχαν τίποτα να χάσουν, πέτυχαν δύσκολους πόντους και όλοι είναι χαρούμενοι επειδή δεν τους περίμεναν. Όταν παίζεις με αυτή τη νοοτροπία του κακομαθημένου παιδιού, βλέπεις το αποτέλεσμα… Είναι απαράδεκτο. Είκοσι πέντε χρόνια είμαι στο μπάσκετ και αυτή η συμπεριφορά που είχαμε απόψε δεν είναι δική μου, δεν είναι στη φύση μου, δεν είναι αυτό που περιμένω ως επαγγελματίας προπονητής».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Είμαι απογοητευμένος από αυτό που έδειξαν οι παίκτες μου. Εμείς, οι προπονητές και το επιτελείο, κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε αυτά τα λάθη, για να τους κάνουμε υπεύθυνους για τις πράξεις τους. Τους μιλάμε, τους το λέμε ξανά και ξανά, να σεβαστούν τον αντίπαλο, να μην τον υποτιμήσουν. Και πώς αρχίζουμε το παιχνίδι; Αφήνουμε δύο ριμπάουντ. Ξέρουμε ότι η Λε Μαν έχει μόνο δύο πραγματικούς ψηλούς. Και μας κυριαρχούν; Ήταν όπως με την Παρτίζαν (69-86 στις 7 Φεβρουαρίου). Δεν σταματάμε κανέναν. Και μετά, στις καταστάσεις μετάβασης, δεν κάνουμε φάουλ για να επιβραδύνουμε το παιχνίδι του αντιπάλου. Σαν να ήταν λάθος να το κάνουμε… Υπάρχουν πάρα πολλές κακές συνήθειες σε αυτή την ομάδα. Έχουμε ταλέντο, φυσικά, που μας επιτρέπει να κάνουμε μεγάλες νίκες. Αλλά ο χαρακτήρας και η στάση πρέπει να αλλάξουν».

Επίσης, ο Έλληνας κόουτς τόνισε: «Καθόλου. Μίλησα με τους παίκτες. Σου λένε ότι είναι έτοιμοι. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να μιλάς και το να δρας. Να δέχεσαι 104 πόντους στον τελικό; Τι άλλο να πω; Δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Δεν το έχω ζήσει ποτέ στη ζωή μου. Και μετά, ακόμα και όταν μειώνουμε στους 6 πόντους, χάνουμε ριμπάουντ και καλάθια. Δεν αξίζαμε πραγματικά να κερδίσουμε απόψε και πρέπει να συγχαρώ τη Λε Μαν. Το κύριο πρόβλημα είναι η στάση. Παίζουμε με αφέλεια, σαν να είμαστε σούπερ σταρ. Τα παιδιά λένε “αν χάσω; Δεν πειράζει. Θα κερδίσουμε, τη Λε Μαν έχουμε απέναντι…”. Δεν τους είπα να το σκεφτούν έτσι. Σίγουρα, ήρθα στη μέση της σεζόν και δεν επέλεξα αυτή την ομάδα. Αλλά θα πεθάνω για αυτήν. Πρέπει να πάρω αποφάσεις».

Τέλος, ο προπονητής της Μονακό δήλωσε: «Όλοι πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν μπορεί πάντα να φταίνε οι άλλοι. Τελειώσαμε με τις εξυπηρετήσεις, τις δεύτερες ευκαιρίες, την πρόθεση να συμπεριλάβουμε όλους. Από εδώ και πέρα, αυτοί που θα είναι στο γήπεδο θα είναι αυτοί που είναι εκεί για να κερδίσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα