Μονακό – Ολυμπιακός: Κλειδί ο ρυθμός

Προφανώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δίκιο: η Μονακό δεν είναι μόνο ο Μάικ Τζέιμς. Αποφασισμένη να παίξει στο υψηλότερο δυνατό τέμπο, οι Μονεγάσκοι έχουν την ικανότητα να παρασύρουν οποιονδήποτε στην Ευρωλίγκα παρασυρθεί σε διαγωνισμό σκοραρίσματος και τρεχάλας. Η ούτως ή άλλως ευάλωτη στην οπισθοφυλακή Εφές έφυγε από το Πριγκηπάτο με 22 πόντους στο κεφάλι, η συντοπίτισσα της Φενέρ με 14. Μόνο η Ζάλγκιρις κατάφερε εσχάτως να περάσει από εκεί σε παιχνίδι 80+ πόντων. Τέλη Γενάρη τα κατάφερε και η Ρεάλ. Από τα πέντε τελευταία παιχνίδια που έχουν κερδίσει ανεξαρτήτως έδρας,

στα τέσσερα σκόραραν πάνω από 90 πόντους. Όλη τη σεζόν, δεν υπάρχει χαμένο για αυτούς παιχνίδι όταν πιάνουν αυτό το όριο.

Ζήτημα ο ρυθμός λοιπόν. Η προστασία της μπάλας γίνεται κεφαλαιώδους σημασίας για την 3η καλύτερη ομάδα στα κλεψίματα (7.1) πίσω από την φευγάτη Ούνιξ (9.4) και την Φενέρ. Όμως δεν είναι μόνο τα λάθη: στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 9, μοίρασε 18 ασίστ κι όμως στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έβλεπε την Άλμπα να στήνει διαγωνισμό transition και να παίρνει από το ανοιχτό γήπεδο σκορ και αυτοπεποίθηση. Τότε το τεχνικό τιμ είχε μιλήσει για τις κακές επιλογές και την εν γένει κακή νοοτροπία στην επίθεση, αυτήν που έκανε ντε φάκτο πιο ευάλωτα τα μετόπισθεν λόγω ελλιπούς αμυντικής ισορροπίας. Απέναντι σε γκαρντ φόργουορντ που λατρεύουν να γεμίζουν τη στατιστική τους στο ανοιχτό γήπεδο (Ντιάλο, Μπέικον και φυσικά Τζέιμς), το συνετό και συγκεντρωμένο παιχνίδι είναι επίσης κομβικό ζητούμενο.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι η αδικημένη της υπόθεσης της ακύρωσης των αγώνων κόντρα στις ρωσικές ομάδες και δικαίως αισθάνεται ελαφρώς κορόιδο βλέποντας από πάνω της Μπάγερν και Μακάμπι. Με τρία εντός έδρας παιχνίδια από τα τέσσερα που χρωστάει και δύο από αυτά με Μπασκόνια και Άλμπα, οι Μονεγάσκοι βλέπουν την πόρτα των πλέι-οφ ανοιχτή. Τούτο δεν είναι μόνο θέμα ονόρε: συμμετοχή στην 8άδα πιθανότατα σημαίνει Ευρωλίγκα και του χρόνου, με μοναδικό αστερίσκο την ρωσική υπόθεση που περιπλέκει τα πράγματα.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού περίμεναν κάποιο δώρο από τη Ρεάλ χθες βράδυ στο Βόσπορο, όμως το πιθανότερο είναι πως κανείς τους δεν θα σήκωσε βλέφαρο βλέποντας την Εφές να κερδίζει και να μειώνει τη διαφορά από την τετράδα. Τα μαθηματικά λένε ότι δύο νίκες αρκούν για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας, ενώ το απόλυτο 3/3 δεν αποκλείεται να τους προσγειώσει στην 3η θέση και να αφήσει τις Αρμάνι και Εφές να φάνε τις σάρκες τους στα πλέι-οφ. Υπό αυτή την έννοια το παιχνίδι μπορεί να ερμηνευτεί ακόμη και ως τελικός για τις ελπίδες των Πειραιωτών να επιστρέψουν στο Φάιναλ Φορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα