Μητσοτάκης: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα πρώτης αρωγής – To κράτος θα είναι δίπλα στους πληγέντες, οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα

Τη διαβεβαίωση πως το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λάρισα που βρίσκεται αυτή την ώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, ανακοίνωσε τις πρώτες παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες της φονικής κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία.

Θέλω να ευχαριστήσω, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, ακόμη μια φορά όσους και όσες βρίσκονται στο πεδίο με αυταπάρνηση.

Θα ήθελα να ζητήσω από

όλους να ακούν τις κατευθύνσεις του υπουργείου.

Η έννοια της επόμενης ημέρας έχει να κάνει με την αποκατάσταση των τραυμάτων που άφησε η θεομηνία.

Από αύριο κιόλας ανοίγει η πλατφόρμα αρωγής, το κράτος θα είναι δίπλα στους πληγέντες γρήγορα. Αρχικά θα καλύψει τις ανάγκες της οικοσυσκευής και στη συνέχεια θα δοθούν στο ακέραιο όλες οι αποζημιώσεις σε απλούς πολίτες, αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται.

Θέλω να τονίσω ότι ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ έχει εξαντληθεί για το έτος, αλλά ο κρατικός προϋπολογισμός θα είναι εδώ και θα καλύψει στο ακέραιο οποιαδήποτε πρόσθετη παροχή απαιτείται για να καλύψουμε τις ζημιές των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Την Τρίτη το πρωί θα βρεθώ στο Στρασβούργο ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου για να συναντήσω την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να έχουμε μία σημαντική οικονομική υποστήριξη. Είναι μία καταστροφή που απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως σήμερα το ενδιαφέρον βρίσκεται στην δημόσια υγεία.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην αναβάθμιση της χώρας με την επενδυτική βαθμίδα υπογραμμίζοντας πως “σίγουρα είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες αλλά είναι σημαντικό”.

Στην συνέχεια μίλησαν για τα μέτρα που θα ληφθούν ο υφυπουργός στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης Χρ.Τριαντόπουλος, η αν. υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ.Αυγενάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Σ.Ζαχαράκη

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα μέτρα στήριξης προς τους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, αλλά και τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, βρέθηκε νωρίτερα στο Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας, όπου και είχε σύσκεψη στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα