Μίστερ φάουλ…

Μπορεί ως τεχνικός διευθυντής στη Λιόν να απέτυχε παταγωδώς με την επιλογή του Σιλβίνιο για τη θέση του προπονητή και ουσιαστικά να ολοκλήρωσε νωρίτερα του αναμενομένου τη θητεία του στην αγαπημένη του ομάδα με την οποία και πανηγύρισε σερί πρωταθλήματα και διακρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ στο ιστορικό “Ζερλάν” από το 2001 και μετά, η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Ζουνίνιο από το Περναμπούκο έμεινε στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος, αλλά και συνολικά στην ευρωπαϊκή του παρουσία για τις μοναδικές εκτελέσεις φάουλ. Και μάλιστα με ρεκόρ για την ώρα ακατάρριπτο.

Το 2003 με αντίπαλο

την Οσέρ, το 2005 με την Τουλούζ και το 2009 με την Νις ο Ζουνίνιο σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ δυο γκολ σε κάθε ματς! Μοναδικός.

Τα τελευταία 40 χρόνια στη Γαλλία, ουδείς άλλος πανηγύρισε περισσότερα γκολ με φάουλ. Συνολικά έχει 30, όλα με τη Λιόν!

18 μετράει ο Σοζέ, 16 γκολ φάουλ ο Καβέγλια και 15 ο Μεριέ. Ο Ζουνίνιο τη σεζόν 2004/05 μέτρησε έξι γκολ στο πρωτάθλημα, τα περισσότερα μαζί με τον Καβέγλια το 1996/97.

Μάλιστα, οι ειδικές εκτελέσεις φάουλ με τη μπάλα να διαγράφει ανοδική στην αρχή και καθοδική με φάλτσο πορεία στο τελείωμά της και να πηγαίνει με χαρακτηριστική άνεση στα αντίπαλα δίχτυα ήταν προϊόν αναρίθμητων εκτελέσεων στην προπόνηση, απόρροια της δουλειά με τον προπονητή τερματοφυλάκων της Λιόν Ζοέλ Μπατς, ο οποίος ανέλυε στον Ζουνίνιο τις κινήσεις κάθε εβδομάδα του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Και η λεπτομέρεια έκανε τη διαφορά και η ανάλυση και η εξάσκηση, μα πάνω από όλα το τεράστιο ταλέντο του Ζουνίνιο από το Περναμπούκο. Του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα