Μίρα Αντρέεβα: Οι δέκα στιγμές του 2023 (vid)

Καμία άλλη αθλήτρια, που ολοκλήρωσε τη χρονιά μέσα στο Top 100, δεν κατάφερε να σημειώσει μεγαλύτερο άλμα στα rankings, από την Μίρα Αντρέεβα. Η 16χρονη Ρωσίδα μέσα σε ένα χρόνο πέτυχε να φτάσει από το Νο405 του κόσμου στο Νο 46, κερδίζοντας 359 συνολικά θέσεις και δικαίως κατέκτησε τον τίτλο της WTA για την καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη της χρονιάς!

2023 Newcomer of the Year

No player

in the year-end WTA Top 100 enjoyed a greater rankings jump between 2022 and 2023 than 16-year-old Mirra Andreeva, leaping from No.405 to No.46! pic.twitter.com/iD1lbjPvbX

wta (@WTA) December 12, 2023

Στη Μαδρίτη, στη δεύτερη μόλις παρουσία της σε κυρίως ταμπλό τουρνουά επιπέδου WTA, κατάφερε να φτάσει ως τον τέταρτο γύρο.
Η Αντρέεβα, με όπλα την ποιότητα και τη συνέπειά της απέναντι σε κορυφαία ονόματα του tour, μπήκε στο κυρίως ταμπλό και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός και στον τέταρτο γύρο του Wimbledon, στο ντεμπούτο της τόσο στο γαλλικό όσο και στο βρετανικό γκραν σλαμ.

Career milestone unlocked

Mirra Andreeva reaches the second week of a Grand Slam for the very first time! #Wimbledon pic.twitter.com/vzvTOABuXx

— Roland-Garros (@rolandgarros) July 9, 2023

Επιπλέον η Αντρέεβα έχει να επιδείξει μόνο νίκες στις αναμετρήσεις της στον πρώτο γύρο όλων των τουρνουά που πήρε μέρος μέσα στο 2023, ενώ σημείωσε τέσσερις νίκες απέναντι σε αθλήτριες του Top 20. Συγκεκριμένα νίκησε την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, την Μάγκντα Λινέτ και δις την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα και ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ 36-9.

Keywords
Τυχαία Θέματα