Μήνυμα 112 στη Δυτ. Ελλάδα για την κακοκαιρία Bogdan: “Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις” – Πού κλείνουν τα σχολεία

Προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στο επόμενο 24ωρο, έλαβαν απόψε, περίπου στις 7:30, στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και κεραυνοί.

Οι κάτοικοι σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Ιόνιο (πλην της Ζακύνθου) καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Κλειστά
τα σχολεία αύριο στην Κέρκυρα

Από σήμερα και για όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, οι υπηρεσίες της Κέρκυρας τίθενται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας , εξαιτίας της κακοκαιρίας με το όνομα “BOGDAN”, η οποία επηρεάζει την Ιταλία και κατευθύνεται προς την Ελλάδα.

Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά, έπειτα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 θα επικρατήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και ακολούθως τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνολικά προβλέπονται πάνω από 50mm βροχής καθʼ όλη τη διάρκεια της Τρίτης στις περιοχές που θα επηρεαστούν, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που μας δείχνουν ακόμη και για πάνω από 100mm βροχής δίνοντας πορτοκαλί συναγερμό.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα