Μίλαν-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Είναι «βαριά» η φανέλα (videos)

Την πρώτη της νίκη (στους φετινούς ομίλους), που της επιτρέπει να ονειρεύεται το εισιτήριο της επόμενης φάσης πήρε η Μίλαν στην 4η αγωνιστική του Group F, επικρατώντας 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Σαν Σίρο».

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Σκρίνιαρ στο 9’, οι Ροσονέρι έβγαλαν αντίδραση και έφτασαν στην ανατροπή με τα τέρματα των Λεάο (12’) και Ζιρού (50’).

Παρά την κακή τους αγωνιστική κατάσταση

οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι έδειξαν… σημάδια ζωής και πως έχουν «βαριά» ευρωπαϊκή φανέλα. Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές του Λουίς Ενρίκε είχαν τις στιγμές τους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Φυσικά στον όμιλο γίνεται ο… κακός χαμός, με την πρώτη Ντόρτμουντ να έχει 7 βαθμούς, την Παρί 6, τη Μίλαν 5 και τη Νιούκαστλ 4!

Όπερ συνεπάγεται ότι ακολουθεί τρομερό φινάλε στις δύο αγωνιστικές που απομένουν…

Πάνω-κάτω και… 1-1!

«Τρελός» ρυθμός στην αρχή του ματς, με την Παρί να βρίσκει γκολ μόλις στο 9’! Ο Σκρίνιαρ εκμεταλλεύτηκε την στημένη φάση της ομάδας του και από κοντά έκανε το 1-0.

Όμως η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις τρία λεπτά, καθώς η Μίλαν βρήκε άμεσα γκολ ισοφάρισης. Αρχικά ο Ντοαναρούμα είπε «όχι» στον Ζιρού, αλλά στο… ριμπάουντ ο Λεάο με ανάποδο ψαλιδάκι έφερε το ματς στα ίσα!

Η μπάλα συνέχιζε να πηγαίνει πάνω-κάτω, με την επόμενη σπουδαία ευκαιρία να έρχεται για την Παρί στο 25’. Ο Εμπαπέ βρέθηκε απέναντι στον Μενιάν, με το τελείωμά του να μην είναι αντάξιο της κλάσης του.

Δύο λεπτά μετά το τρομερό σουτ του Ντεμπελέ σταμάτησε στο δοκάρι του γκολκίπερ των Ροσονέρι. Στην αντεπίθεση οι παίκτες του Πιόλι βρέθηκαν κοντά στην ανατροπή με τον Ζιρού, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση!

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στην απόλυτη ισορροπία, στο 1-1, με 11 προσπάθειες για γκολ εκατέρωθεν. Μικρή διαφορά υπήρχε στα xG, με τη Μίλαν να τελειώνει το ημίχρονο στο 1.05 και την Παρί στο 1.37!

Ανατροπή με Ζιρού – Άντεξε παρά την πίεση

Σαν μην σταμάτησαν ποτέ επέστρεψαν στο ματς οι δύο ομάδες από τη 15λεπτη διακοπή, με τους Ροσονέρι να βρίσκουν γκολ ανατροπής στο 50’!

Αυτή τη φορά ο Ζιρού βρέθηκε σε σημείο βολής και δε λάθεψε, βάζοντας μπροστά την ομάδα του με 2-1!

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, η Παρί ενώ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν μπορούσε να βρεθεί με την ίδια ευκολία απέναντι από τον Μενιάν. Οι παίκτες του Πιόλι κάλυπταν ιδανικά τους χώρους, με εκείνους του Λουίς Ενρίκε να μοιάζουν… παγωμένοι από το τέρμα των γηπεδούχων.

Στο 63′ οι Ιταλοί βγήκαν στην αντεπίθεση, κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε το εξαιρετικό φάουλ του Τεό Ερναντές!

Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» πέντε λεπτά μετά με τον Εμπαπέ, με την τελική του προσπάθεια από διαγώνια θέση να σταματάει στον Μενιάν.

Με την πάροδο του χρόνου ο ρυθμός έπεφτε και η Παρί έψαχνε το γκολ ισοφάρισης. Η πίεσή της ήταν ασφυκτική, αλλά η Μίλαν άντεχε δίχως να δεχτεί τη μεγάλη φάση στα καρέ της.

Αντίθετα αμέσως μετά την είσοδό του στο 85’, ο Οκαφόρ απείλησε δις, με τις προσπάθειές του να είναι άστοχες.

Στο 89’ οι Παριζιάνοι «άγγιξαν» το 2-2, όμως το δοκάρι σταμάτησε την υπέροχη ατομική προσπάθεια του Λι Κανγκ-Ιν!

Εν τέλει το σκορ παρέμεινε 2-1 υπέρ της Μίλαν, η οποία πανηγύρισε μια σπουδαία επικράτηση επί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ταυτότητα του ματς:

4η αγωνιστική Champions League

Group F

Γήπεδο: «Σαν Σίρο»

Διαιτητής: Μανθάνο

Κίτρινες: 66’ Μούσα – 24’ Βιτίνια, 28’ Κόλο Μουανί, 43’ Ουγκάρτε, 55’ Λ. Ερναντές, 80’ Σκρίνιαρ

Σκόρερ: 12’ Λεάο, 50’ Ζιρού – 9’ Σκρίνιαρ

ΜΙΛΑΝ (Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Τιαό, Τομόρι, Τ. Ερναντές, Ράιντερς, Μούσα (84’ Κρούνιτς), Λόφτους-Τσικ, Λεάο (85’ Όκαφορ), Πούλισικ (90+2’ Φλορέντσι), Ζιρού

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Σκρίνιαρ (89’ Μπαρκολά), Λ. Ερναντές (64’ Μουκιελέ), Ζαΐρ-Εμερί, Ουγκάρτε (60’ Ρουίθ), Βιτίνια (60’ Λι Κανγκ-Ιν), Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Κόλο Μουανί (60’ Γκονσάλο Ράμος)

5η αγωνιστική, 28 Νοεμβρίου:

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Νιούκαστλ

22:00 Μίλαν-Ντόρτμουντ

Η βαθμολογία του ομίλου:1.Ντόρτμουντ7 βαθμοί2.Παρί Σεν Ζερμέν6 βαθμοί3.Μίλαν5 βαθμοί4.Νιούκαστλ4 βαθμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα