Μίλαν και Ίντερ βιάζονται να χτίσουν νέο σπίτι

Οι δύο πλευρές ενέκριναν ένα έργο για την κατασκευή του νέου τους σταδίου στην περιοχή του Σαν Σίρο στα τέλη του 2021. Ωστόσο, αυτό το νέο στάδιο δεν θα είναι έτοιμο πριν από το 2027, καθώς η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026 θα διεξαχθεί στο Στάδιο Meazza. Υπήρχαν αναφορές για ένα εναλλακτικό έργο για ένα γήπεδο λίγο έξω από το

Μιλάνο, στην πόλη Sesto San Giovanni. Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε το έργο πριν από μερικές εβδομάδες και τόσο η Ίντερ όσο και η Μίλαν επιβεβαίωσαν τώρα ότι θα μπορούσαν να αποφασίσουν να απομακρυνθούν από την πόλη του Μιλάνο. «Περίμενα κάτι πιο γρήγορο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε στο Μιλάνο», είπε ο πρόεδρος της Μίλαν Πάολο Σκαρόνι στο Tutti Convocati.

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο διευθυντής της Ίντερ, Αλεσάντρο Αντονέλο. «Γνωρίζουμε ότι το σύστημα δεν είναι χρήσιμο, ειδικά στις αθλητικές υποδομές. Χρειαζόμαστε βεβαιότητες γιατί η αβεβαιότητα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή από τους επενδυτές. Αναμένουμε την έγκριση του έργου. Ο δημόσιος διάλογος είναι απαραίτητος για τη διαφάνεια, αλλά άλλες ευρωπαϊκές πόλεις θα έβλεπαν ένα στάδιο έτοιμο σε τρία χρόνια. Πρέπει να έχουμε μια εναλλακτική γιατί στόχος μας είναι να έχουμε ένα νέο γήπεδο το συντομότερο δυνατό».

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, δημοσίευσε ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τους διευθυντές της Μίλαν και της Ίντερ την περασμένη εβδομάδα, όπου επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε στην περιοχή του Σαν Σίρο. Ωστόσο, το έργο πρέπει να εγκριθεί μετά από δημόσιο διάλογο με τη συμμετοχή πολιτών, καθιστώντας τη διαδικασία πολύ πιο χρονοβόρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα