Μικρά ενδιαφέροντα στατιστικά από το εντυπωσιακό 3-0 της Κροατίας

Η χθεσινή τεράστια νίκη της Κροατίας επί της Αργεντινής με το εντυπωσιακό 3-0, μας έδωσε μερικά εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία:

=Η χθεσινή ήταν η πρώτη νίκη της Κροατίας σε 5 ματς απέναντι σε Εθνική ομάδα από τη Ν. Αμερική σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και στα 4 προηγούμενα παιχνίδια είχε γνωρίσει την ήττα.

= Το 3-0 είναι η πιο βαριά ήττα της Αργεντινής σε φάση ομίλων, μετά το 6-1 από την Τσεχοσλοβακία το 1958.

= Η Αργεντινή δεν έχει νίκη στα δύο πρώτα παιχνίδια των ομίλων, για πρώτη φορά μετά
το 1974.

= Το 3-0 επί της Αργεντινής, ήταν η 2η μεγαλύτερη νίκη της Κροατίας σε Μουντιάλ. Ισοφάρισε το 3-0 επί του Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. Η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας του Ντάλιτς είναι είναι το 4-0 επί του Καμερούν το 2014.

= Η Αργεντινή είναι χωρίς νίκη σε 4 συνεχόμενα παιχνίδια σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2 ήττες – 2 ισοπαλίες), το χειρότερο σερί της στην ιστορία της διοργάνωσης.

= Αυτή είναι μόλις η 2η φορά που η Κροατία νικάει και στα 2 πρώτα της ματς σε Μουντιάλ. Η προηγούμενη ήταν το 1998, όταν είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

= Το γκολ που πέτυχε ο Άντε Ρέμπιτς ήταν μόλις το 2ο με την Κροατία και το πρώτο από τον Αύγουστο του 2013, όταν είχε σκοράρει σε φιλικό απέναντι στο Λιχτενστάιν.

= Δύο από τα 4 γκολ που έχει πετύχει ο Μόντριτς σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα, είναι με σουτ εκτός περιοχής.

= Ο Λιονέλ Μέσι που είχε 11 σουτ στην πρεμιέρα με την Ισλανδία, δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια για γκολ χθες μέχρι το 64ο λεπτό. Μάλιστα ο Αργεντινός σταρ έχει τα περισσότερα σουτ από οποιονδήποτε άλλον παίκτη του Μουντιάλ, αλλά χωρίς να έχει σκοράρει.
Keywords
Τυχαία Θέματα