Μίκαελ Σουμάχερ, Πρωταθλητής της ζωής

Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 5 χρόνια από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 συνχίζει να δίνει τη δική του σκληρή μάχη και ευχή όλων είναι στο τέλος να βγει νικητής. Η ανάγκη του κόσμου για μία καλή είδηση για την πορεία του Σούμι είναι τέτοια που σε πολύ λίγο χρόνο η πληροφορία πως ο Γερμανός κατάφερε να σηκωθεί από το κραβάτι ταξίδεψε με την ταχύτητα... του φωτός.

Είναι σοκαριστικό το γεγονός από μ΄πονος του, όμως ακόμη περισσότερο το ότι ο Σουμάχερ, σαν
σε ταινία, "εκγλωβίστηκε" στη ζώνη του Λυκόφωτος. Μέσα σε μία στιγμή ο Σούμι εξαφανίζεται, δεν πέθανε, δεν θα τον θρινήσει κανείς, είναι απλά εξαφανισμένος και δίνει μάχη να επιστρέψει στην κανονικόητητα, χωρίς κανείς να ξέρει πως πραγματικά είναι.

Όλη του τη ζωή σχεδόν, ο Μίκαελ Σουμάχερ "παύλευε" με τον χρόνο και ρίσκαρε τη ζωή του σε ταχύτητες άνω των 300 χιλιομέτρων. Όμως ποτέ δεν τραυματίστηκε σοβαρά, όμως η μοίρα του επιφύλασε άσχημο παιχνίδι. Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, στην δύση του 2013, ο Σουμάχερ κάνει διακοπές στις Γαλλικές Άλπεις ασχολούμενος με το αγαπημένο του χόμπι που ήταν το σκι. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες ο Γερμανός για να βοηθήσει έναν φίλο του, βγήκε από την πίστα, όμως ένας κρυμένος από το χιόνι βράχος ήταν αυτός που τον έστειλε σε άσχημη πτώση με το κεφάλι σ' έναν δεύτερο βράχο. Ο Σουμι φορούσε κράνος όμως η πρόσκρουση ήταν σφοδρή. Επικράτησε πανικός. Ειδικά, όταν είδαν ποιος είναι ο τραυματίας.

Ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο για το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Δύο 24ωρα μετά δημοσιεύεται το βίντεο της μεταφοράς του.

Λίγες μέρα μετά το ατύχημά του ο πρώην επικεφαλής γιατρός στη Φόρμουλα 1, Γκάρι Χάρτστιν, ανέλυσε στο κείμενό του ποιο ήταν το πρόβλημά επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

"Γνωρίζουμε πως κρατώντας τον Μίχαελ σε βαθύ ύπνο, οι γιατροί ελάττωσαν την θερμοκρασία του σώματος του. Αυτό είναι μέρος στρατηγικής για να βελτιώσουν το μεταβολισμό του εγκεφάλου.
Μας είπαν οι γιατροί πως ο Μίκαελ έχει κακώσεις και στα δύο μέρη του εγκεφάλου. Δηλαδή ο εγκέφαλος είναι πληγωμένος και στα δύο ημισφαίρια. Αυτό δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Το χτύπημα ήταν βαρύ"

Η πορεία του Μίκαελ Σουμάχερ εκτός πίστας, μέχρι την πτώση του στον βράχο

Ο κλεμένος ιατρικός φάκελος και η αυτοκτονία

Ο Σουμάχερ μεταφέρετε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σ' εκείνο της Λωζάνης. Κατά τη μεταφορά του γίνεται γνωστό πως ο ιατρικός φάκελος του Σουμάχερ έχει εξαφανιστεί.

Ένας συμπατριώτης του Σούμι, 54 ετών, ήταν εκείνος που έκλεψε τον φάκελο του "Σούμι", καθώς είχε πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία.
Στη συνέχεια παίρνει την δεύτερη πιο λάθος απόφαση της ζωής του. Επιχείρησε να πουλήσει το φάκελο μέσω διαδικτύου έναντι του ποσού των 60.000 ευρώ.

Τα πράγματα όπως ήταν λογικό πήγαν εντελώς αναποδα για τον υπάλληλο της εταιρείας αεροδιάσωσης REGA κια όπως ήταν λογικό κατέληξε στην φυλακή. Οι τύψεις για αυτό που είχε κάνει ήταν τόσες που δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να τον βρουν κραμασμένο στο κελί του στη Ζυρίχη στις 8 Αυγούστου του 2014.

Το εξιτήριο από το νοσοκομείο και η επιστροφή στο σπίτι

Ο Σουμάχερ θα παραμείνει στο.... φρούριο νοσοκομείο στη Λωζάνη περίπου 9 μήνες. Ο Μίχαελ Σουμάχερ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι του στις 9 Σεπτεμβρίου. Η Σαμπίν Κεμ ως εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ, είχε αναλάβει την ενημέρωση των ΜΜΕ για την πορεία της υγείας του Σούμι.

Όταν ο Γερμανός πήρε εξητήριο η Κεμ εξέδωσε ανακοίνωση που ενημέρωσε τον κόσμο:
"Εφεξής, η αποθεραπεία του Μίκαελ θα γίνει στο σπίτι του. Δεδομένου των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη, έχει σημειωθεί πρόοδος τους τελευταίους μήνες και εβδομάδες.

Υπάρχει όμως ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος μπροστά μας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς ολόκληρη την ομάδα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λωζάννης για την σχολαστική και άξια δουλειά τους

Ζητάμε να συνεχίσετε να σέβεστε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας του Μίχαελ και θα πρέπει να αποφευχθούν να διατυπωθούν εικασίες για την κατάσταση της υγείας του".

Στην 5ετία αυτή οι ειδήσεις που επιβεβαιώθηκαν και αφορούσαν την υγεία του Σουμάχερ ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αραιά και που υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που έκαναν λόγο για βελτίωση έστω και μικρή.

Η δίψα του κόσμου για κάτι θετικό είναι μεγάλη, η ανάγκη όλων να δουν και πάλι τον Σουμάχερ όρθιο παραμένει τεράστια. Όλοι θέλουν να δουν τον Σούμι Πρωταθλητή τη ζωής. Είναι μαχητής και πριν από λίγο καιρό ο γιος του, Μικ, που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, δήλωσε πως ο πατέρας του κάνει σταθερά βήματα βελτίωσης.

Κανείς δεν ξέρει αν όντως ο Σουμάχερ κατάφερε να σηκωθεί, αν όντως, όπως είπε πριν λίγες μέρες, ο Ζαν Τοντ, είδαν μαζί ποδοσφαιρικό αγώνα, το σίγουρο είναι πως ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι ένας μαχητής της ζωής, παλεύει να κατακτήσει και το πρωτάθλημα της ζωής, έχει την πίστη και τις ευχές εκατομμυρίων θαυμαστών του και στις 3 του Γενάρη στα 50 του γενέθλια θα ήταν σαν Πρωτοχρονιάτικο δώρο μία φωτογραφά του, όρθιος να χαιρετά τους θαυμαστές του.
Keywords
Τυχαία Θέματα