Μια ομάδα δανεικοί!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το «Loanees Report» του ΠΑΟΚ. Το ρεπορτάζ, δηλαδή, που αφορά στους 23 παίκτες, οι οποίοι ανήκουν στον «Δικέφαλο», όμως, αγωνίστηκαν ως δανεικοί σε άλλες ομάδες τη σεζόν που πέρασε. Για ορισμένους από αυτούς η αγωνιστική χρονιά ήταν γεμάτη, αλλά για άλλους όχι και τόσο.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπάρχει σήμερα (4/6) σχετική ανάρτηση για τους ποδοσφαιριστές αυτούς, απολογιστική των πεπραγμένων
τους την περίοδο 2017-2018. Σε αυτήν παρουσιάζονται αναλυτικά οι επιδόσεις τους και τα στατιστικά τους.

Συγκεκριμένα:

Πέδρο Ενρίκε
Ομάδα: Καραμπάγκ
Συμμετοχές: 28
Γκολ: 5
Ασίστ: 3
Αγωνίστηκε με την φανέλα του Δικεφάλου στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν για τα προκριματικά του Europa League, αλλά ο ερχομός του Αντελίνο Βιεϊρίνιατην τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου τον οδήγησε στην λύση του δανεισμού, προκειμένου να πάει σε μία ομάδα όπου θα έχει θέση βασικού.

Η Καραμπάγκ του έδωσε αυτή την δυνατότητα, μαζί με την ευκαιρία να αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League. Ο Ενρικέ φόρεσε την φανέλα της σε 28 αναμετρήσεις, πέτυχε πέντε τέρματα – ένα απ’ αυτά κόντρα στη Ρόμα ήταν το πρώτο στην ιστορία του Αζερμπαϊτζάν στο Champions League – και μοίρασε άλλα τρία. Το φινάλε τον βρήκε να πανηγυρίζει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Έρικ Σάμπο
Ομάδα: Μπειτάρ Ιερουσαλήμ
Συμμετοχές: 43
Γκολ: 8
Ασίστ: 6
Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Έρικ Σάμπο φόρεσε την φανέλα της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Ο Σλοβάκος μέσος ήταν εκ των κορυφαίων στη σεζόν στον δρόμο της ομάδας του για την δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας και της τρίτης στα Play Offs.
Ο Σάμπο ήταν βασικός και αναντικατάστατος, αγωνιζόμενος σε 43 παιχνίδια, με οκτώ γκολ και έξι ασίστ.

Ζάιρο
Ομάδα: Σέριφ Τίρασπολ
Συμμετοχές: 22
Γκολ: 6
Ασίστ: 7

Μετά από μία γεμάτη σεζόν στα Γιάννινα με την φανέλα του ΠΑΣ, το καλοκαίρι παραχωρήθηκε ξανά δανεικός στη Μολδαβία για λογαριασμό της Σέριφ Τιρασπόλ. Ο Βραζιλιάνος ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας του με καλές εμφανίσεις και γεμάτα στατιστικά. Συνολικά είχε 22 συμμετοχές, βρήκε έξι φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, μοίρασε επτά ασίστ και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παίζοντας μάλιστα και στους ομίλους του Europa League.

Μάριν Λέοβατς
Ομάδα: Ριέκα
Συμμετοχές: 10
Λεπτά: 840
Ο Κροάτης ξεκίνησε την σεζόν ως ο βασικός αριστερός μπακ του Δικεφάλου, αλλά στα μισά της σεζόν έκρινε πως ήταν προτιμότερο να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, έστω κι ως δανεικός. Έτσι, κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο η Ριέκα τον πήρε πίσω με την προοπτική να τον αγοράσει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Ο Λέοβατς φόρεσε την φανέλα της πρώην ομάδας του σε 10 παιχνίδια και την βοήθησε να κατακτήσει την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Χάρης Χαρίσης
Ομάδα: Σιντ Τρούιντεν
Συμμετοχές: 22
Γκολ: 1
Ασίστ: 2

Ο Χάρης Χαρίσης προτιμήθηκε να παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και ν’ αποκτήσει εμπειρίες, λόγω και των πολλών επιλογών του ΠΑΟΚ στην μεσαία γραμμή. Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά για τον νεαρό μέσο που προσαρμόστηκε γρήγορα στο βελγικό πρωτάθλημα και ήταν απολαυστικός στο πρώτο μισό της σεζόν. Εκεί είχε ραντεβού με την ατυχία. Ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός για αρκετό διάστημα κι έτσι ολοκλήρωσε τη χρονιά με 22 συμμετοχές, ένα γκολ και δύο ασίστ.

Στέλιος Κίτσιου
Ομάδα: Σιντ Τρούιντεν
Συμμετοχές: 34
Ασίστ: 2
Με τον Λέο Μάτος να έχει κλειδωμένη την θέση του βασικού, ο Στέλιος Κίτσιου αποφάσισε το καλοκαίρι να ψάξει για μία ομάδα που θα του έδινε την δυνατότητα να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο από αρκετές ομάδες, αλλά η βελγική Σιντ Τρούιντεν κέρδισε την προτίμησή του.
Στο Βέλγιο ο Κίτσιου κέρδισε θέση στην 11άδα και ολοκλήρωσε μία εξαιρετική σεζόν, με 34 συμμετοχές και δύο ασίστ, όντας ένα από τα κορυφαία μπακ της λίγκας.

Αχιλλέας Πούγγουρας
Ομάδα: Άρκα Γκντίνια
Συμμετοχές: 3
Λεπτά: 270
Τις δύο τελευταίες σεζόν ήταν η τέταρτη επιλογή στα στόπερ του Δικεφάλου. Τον Ιανουάριο με τον ερχομό του Μάρκο Μιχόγεβιτς αποφασίστηκε να μετακομίσει στην Πολωνία και την Άρκα Γκντίνια, για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Η αποστολή του δεν ήταν εύκολη, αλλά πρόλαβε να αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια και να πάρει εμπειρία από ένα πρωτάθλημα του εξωτερικού.

Εργκούς Κάτσε
Ομάδα: Παναθηναϊκός
Συμμετοχές: 10
Λεπτά: 851
Η πληθώρα επιλογών στο κέντρο του Δικεφάλου δεν επέτρεψε στον Αλβανό μέσο να έχει πολύ χρόνο συμμετοχής. Ο Παναθηναϊκός των πολλών οικονομικών προβλημάτων έψαχνε μία λύση για τον χώρο της μεσαίας γραμμής και βρήκε την ιδανική στο πρόσωπό του.
Ο Κάτσε έπαιξε σε δέκα αγώνες με το Τριφύλλι, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στον Μαρίνο Ουζουνίδη, ώστε να βγει η δύσκολη σεζόν.

Γιάννης Μυστακίδης
Ομάδα: Παναθηναϊκός
Συμμετοχές: 6
Ασίστ: 1
Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Κάτσε. Ο Μύστα επέστρεψε από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, πήρε κάποιες ευκαιρίες από τον Λουτσέσκου , αλλά προτιμήθηκε να συνεχίσει το δεύτερο μισό στον Παναθηναϊκό για να βρει ρυθμό. Κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί σε περισσότερα από έξι παιχνίδια, στα οποία όμως πρόλαβε να δείξει ότι βρίσκει το καλό του πρόσωπο, μοιράζοντας και μία ασίστ.

Αμρ Ουάρντα
Ομάδα: Ατρόμητος
Συμμετοχές: 28
Γκολ: 11
Ασίστ: 7
Μετά από ένα περιπετειώδες καλοκαίρι ο Αμρ Ουάρντα κατέληξε στον Ατρόμητο. Εκεί υπό τις οδηγίες του Νταμίρ Κάναντι βρήκε την Ιθάκη του και μαζί τις ιδανικές συνθήκες για να ξεδιπλώσει το άπλετο ταλέντο του.
Ο Αιγύπτιος άσος ήταν απολαυστικός και μάλιστα αναδείχθηκε MVP της φετινής Super League Σουρωτή, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ξέφρενη πορεία του Ατρομήτου. Μέτρησε 28 συμμετοχές, 11 γκολ, μερικά εκ των οποίων ήταν υπέροχα κι επτά ασίστ, ενώ κέρδισε με το σπαθί του και μία θέση στην 23άδα της Εθνικής Αιγύπτου για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Δημήτρης Γιαννούλης
Ομάδα: Ατρόμητος
Συμμετοχές: 32
Ασίστ: 9
Λεπτά: 2.731
Το καλοκαίρι ο Δημήτρης Γιαννούλης έφυγε για τέταρτη φορά με την μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ. Μετά τον Πιερικό, την Βέροια και την Ανόρθωση, ο Γιαννούλης μεταπήδησε στον Ατρόμητο κι άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.
Ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας ήταν ένα από τα κορυφαία μπακ στην Ελλάδα. Άψογος στο αμυντικό κομμάτι και κομβικός στο επιθετικό, έχοντας εννιά ασίστ, οκτώ εκ των οποία στην Super League Σουρώτη, κατακτώντας την κορυφή στην σχετική κατηγορία μαζί με τους Ναδάλες, Φορτούνη και Πέλκα.
Ο Γιαννούλης έδωσε 32 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έκανε ντεμπούτο στην Εθνική ομάδα κι έδειξε έτοιμος ν’ αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Δημήτρης Χατζηισαΐας
Ομάδα: Ατρόμητος
Συμμετοχές: 32
Γκολ: 1
Λεπτά: 2.835
Μαζί με τον Γιαννούλη και τον Ουάρντα στον Ατρόμητο αγωνίστηκε την φετινή σεζόν και ο Δημήτρης Χατζηισαΐας. Ο υψηλόσωμος στόπερ είχε καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στο παρελθόν, αλλά αυτή ήταν η κορυφαία σεζόν της καριέρας του.
Μαζί με τον Ρισβάνη συνέθεσαν ένα απροσπέλαστο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας των Περιστεριωτών και ήταν κομβικοί στην εξαιρετική παρουσία του φετινού Ατρομήτου. Ο Χατζηισαΐας αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ.

Λάζαρος Λάμπρου
Ομάδα: Πανιώνιος
Συμμετοχές: 31
Γκολ: 8
Ασίστ: 7
Αποτελεί ένα από τα next best things του ελληνικού ποδοσφαίρου και φέτος φρόντισε να δικαιώσει την φήμη που τον συνοδεύει. Μέτρησε 31 συμμετοχές, με οκτώ γκολ και επτά ασίστ σε Super League Σουρωτή, Κύπελλο Ελλάδας και προκριματικά Europa League, ενώ ένας τραυματισμός στο φινάλε της σεζόν δεν του επέτρεψε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τα νούμερά του.

Μανώλης Πατράλης
Ομάδα: Πλατανιάς
Συμμετοχές: 22
Γκολ: 1
Λεπτά: 1250
Γεύση από Super League πήρε φέτος ο Μανώλης Πατράλης. Μετά την γεμάτη περσινή χρονιά στην Football League με τον Αιγινιακό, ο νεαρός μέσος αγωνίστηκε μ’ επιτυχία στον Πλατανιά. Πολλά τρεξίματα, δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι και συμμετοχή στην ανάπτυξη ήταν τα χαρακτηριστικά του.

Νίκος Μελίσσας
Ομάδα: Λαμία
Συμμετοχές: 9
Λεπτά: 810
Μετά από μία εξαιρετική σεζόν στην Σπάρτη και το πρωτάθλημα της Football League, ο Μελίσσας έψαχνε μία ομάδα της Super League για να συνεχίσει ως δανεικός. Η Λαμία ενδιαφέρθηκε εξ’ αρχής για την περίπτωσή του και τον απέκτησε για να δημιουργήσει ένα δυνατό δίδυμο με τον Παπαδόπουλο. Ο κίπερ του ΠΑΟΚ είχε τον ρόλο του αναπληρωματικού, έπαιξε σε εννιά αγώνες και είχε ως highlight μία μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Νικόλας Ματθαίου
Ομάδα: Ανόρθωση
Συμμετοχές: 7
Ασίστ: 1
Ο νεαρός εξτρέμ επέλεξε να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ανόρθωσης και να κάνει τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετά την πορεία του με την Κ20 του ΠΑΟΚ. Έπαιξε σε επτά αγώνες, μοίρασε μία ασίστ και κέρδισε εμπειρίες που θα του φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Στα αξιοσημείωτα η εξαιρετική παρουσία του με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του.

Τάσος Δημητριάδης
Ομάδα: ΑΕ Καραϊσκάκης
Συμμετοχές: 25
Ασίστ: 2
Μετά την περιπέτειά του στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν όταν αγωνίστηκε στην Σλοβακία και την Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε, ο Τάσος Δημητριάδης φόρεσε τη φανέλα της ΑΕ Καραϊσκάκης. Ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του, έπαιξε σε 25 αγώνες, μοίρασε δύο ασίστ και πήρε μία γερή δόση από αντρικό ποδόσφαιρο.

Μπόγκνταν Ρανγκέλοφ
Ομάδες: Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης
Συμμετοχές: 13
Λεπτά: 589
Την περσινή σεζόν στον Αιγινιακό ήταν εξαιρετικός. Φέτος η Δόξα Δράμας, η οποία στόχευε στην άνοδο τον απέκτησε με την μορφή δανεισμού από τον Δικέφαλο, αλλά δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία να δείξει την αξία του. Τον Γενάρη μετακόμισε στην ΑΕ Καραϊσκάκης όπου αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια, με μερικές καλές εμφανίσεις.

Γιώργος Κάκκο
Ομάδες: Νέα Σαλαμίνα, Πανσερραϊκός
Συμμετοχές: 24
Γκολ: 2
Ασίστ: 4
Την περσινή σεζόν στον Πανσερραϊκό τα πήγε εξαιρετικά. Φέτος αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Κύπρο και την Νέα Σαλαμίνα. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε και στα μέσα της σεζόν αποφάσισε να επιστρέψει στις Σέρρες.
H απόφαση του αποδείχτηκε σωστή. Με τα Λιοντάρια μέτρησε 16 συμμετοχές, δύο γκολ και τέσσερις ασίστ και παρά τον υποβιβασμό της ομάδας, ο ίδιος ανέβασε στο φινάλε τις μετοχές του και έκλεισε θετικά μια σεζόν, που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Στέλιος Πόζογλου
Ομάδα: Πανσερραϊκός
Συμμετοχές: 28
Γκολ: 5
Ασίστ: 3

Ένας εξαιρετικά άτυχος ποδοσφαιριστής, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ο Πόζογλου φέτος στον Πανσερραϊκό κατάφερε να μείνει υγιής και έδειξε δείγματα του ταλέντο του. 28 συμμετοχές, πέντε γκολ, τρεις ασίστ και πολλά highlights συνέθεσαν μία γεμάτη χρονιά.

Τίμος Τσελεπίδης
Ομάδα: Πανσερραϊκός
Συμμετοχές: 30
Γκολ: 1
Λεπτά: 2611
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο νεαρός αμυντικός φόρεσε την φανέλα του Πανσερραϊκού. Φέτος όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Τσελεπίδηςπήρε το χρίσμα του βασικού, αγωνιζόμενος τόσο στο κέντρο όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας, όντας ο κορυφαίος της οπισθοφυλακής των Σερραίων. Βρήκε δίχτυα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ, ενώ συμπλήρωσε 2.611 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα της Football Leagueκαι στο Κύπελλο Ελλάδας.

Κρίστιαν Κούστα
Ομάδες: Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε, Αιγινιακός
Συμμετοχές: 19
Γκολ: 1
Ασίστ: 1
Ξεκίνησε την σεζόν στην Σλοβακία και την Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε, στην οποία είχε αγωνιστεί και την περσινή σεζόν. Δεν κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής, έπαιξε κάποια παιχνίδια στην δεύτερη ομάδα, τραυματίστηκε και τον Ιανουάριο επαναπατρίστηκε και μετακόμισε στον Αιγινιακό. Συμμετείχε σε εννιά παιχνίδια στην Football League, σκόραρε και βοήθησε την ομάδα να κερδίσει την παραμονή.

Αστέριος Δοδοντσάκης
Ομάδα: Σπάρτη
Συμμετοχές: 8
Λεπτά: 350
Ο νεαρός στόπερ ξεκίνησε την σεζόν στην Κ20 του Δικεφάλου, αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού στην μέση, αλλά το χειμώνα αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στην ομάδα της Σπάρτης για να πάρει εμπειρίες. Έγραψε οκτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Football League παίρνοντας μία πρώτη γεύση από αντρικό ποδόσφαιρο κόντρα σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Keywords
ομαδα, παε παοκ, europa league, champions league, super league, football league, ΠΑΟΚ, europa, league, λύση, play, γκολ, καλοκαιρι, παναθηναικος, mvp, super, αιγυπτος, βεροια, ελλαδα, συμμετοχή, λαμια, εμφάνιση, σλοβακία, νέα, κυπρος, σερρες, οφη, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, γιαννης ρουσακης, Καλή Χρονιά, μουντιαλ 2014, ξανα, super league, σλοβακία, δημητριαδης, βελγιο, δουλεια, εθνικη, ιερουσαλημ, ιθακη, καριερα, κοντρα, οφη, παιχνιδια, σαλαμινα, τυχη, mvp, αγωνες, ατυχια, αψογος, γκολ, γευση, δευτερο, διαστημα, δυνατοτητα, διχτυα, δοξα, δοξα δραμας, διδυμο, ευκαιρια, υπαρχει, ενρικε, εμφάνιση, εξι, επτα, επιτυχια, εφυγε, υγιης, κυπελλο, λύση, λιονταρια, μαλλια, μολδαβια, μορφη, οκτω, οντας, παε παοκ, ποδοσφαιρο, πολωνια, προβληματα, ραντεβου, ριεκα, ρομα, ρολο, σεζον, συμμετοχή, σπαρτη, τασος, τρια, φημη, φορα, αρκα, ατυχος, super, βηματα, δημητρης, εμφανισεις, europa, football league, ιδιαιτερο, κομματι, league, μεινει, μουντιαλ, ομαδες, play, ποδια, θετικα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα