Μια… Ελλάδα στο Σουδάν παίζει μπάσκετ και παίρνει τίτλους!

Μια ομάδα από την Αφρική, η οποία συμμετέχει στο Αραβικό πρωτάθλημα μπάσκετ και έχει την ελληνική σημαία στη φανέλα της! Ε, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη!

Ο Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος Χαρτούμ ή The Greek Sporting Club όπως δηλώθηκε στο πρόσφατο Arab Club Championship που γίνεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου είναι μια ομάδα άγνωστη στο ελληνικό

φίλαθλο κοινό, η οποία ωστόσο “διαφημίζει” τη χώρα μας στην Αφρική και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο ταπεινό πρωτάθλημα του Σουδάν.

Στα παιχνίδια της παίζει με την σημαία της Ελλάδας και του Σουδάν να βρίσκονται στη μπλε φανέλα και στην πρόσφατη διοργάνωση έζησε το όνειρο κόντρα σε επαγγελματικές ομάδες από την Τυνησία, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ. Οι τέσσερις ήττες είναι απλά μια στατιστική κατηγορία, γιατί το ταξίδι μετράει και στη γενέτειρα του σπουδαίου Καβάφη τα μέλη του Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου Χαρτούμ βρήκαν την μπασκετική τους “Ιθάκη”.

Όπως καλά έχει καταλάβει, ο σύλλογος (διατηρεί και άλλα τμήματα εκτός του μπάσκετ) είναι δημιούργημα των Ελλήνων κατοίκων του Σουδάν και η μικρή παροικία στο Χαρτούμ διατηρεί αναμμένη την “γαλανόλευκη φλόγα” μέσω του σωματείου.

Μάλιστα η ομάδα μπάσκετ της ελληνικής παροικίας του Χαρτούμ, η οποία “μετράει” πάνω από 100 χρόνια ιστορίας, έχει και τη στήριξη του Μητροπολίτη Νουβίας, Σάββα, ενώ στην πρόσφατη επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια, τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο και έγιναν δεκτά από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’.

Keywords
Τυχαία Θέματα