Μέτρα ΚΥΣΕΑ για υβριδικό πόλεμο: Eπέκταση του φράχτη στον Εβρο κατά 80 χλμ και ενίσχυση συστημάτων επιτήρησης

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν δύο ώρες η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μοναδικό αντικείμενο τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε το πρόβλημα της αυξανόμενης πίεσης για παράνομη είσοδο στην χώρα μας τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορά μας.

Αποφασίστηκε η σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου, κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία

και το ΓΕΕΘΑ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ο διαγωνισμός για συμφωνία- πλαίσιο. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο φράχτης θα επεκταθεί κατά 80 χλμ με στόχο να φτάσει συνολικά σε μήκος τα 120 χλμ.

Αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση και η ενίσχυση των μέσων επιτήρησης.

Στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης (ο οποίος με απόφαση του Πρωθυπουργού θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ), ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

Στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι συναρμόδιοι υπουργοί δείχουν πως τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών, καθώς συνελήφθησαν 60 διακινητές οι οποίοι κυρίως την περίοδο του καλοκαιριού που πέφτει η στάθμη των νερών να οδηγούν τους μετανάστες σε νησίδες.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα