Μέθοδος Dupraz

Ο Πιέλ απέτυχε παταγωδώς σε τριετές πρότζεκτ ανασύνταξης της Σεντ Ετιέν. Άφησε την ομάδα ουραγό στο πρωτάθλημα, χωρίς αρχή και τέλος. Δεν περίμενε όμως, ότι οι διευρυμένες αρμοδιότητες μάνατζερ αγγλικού τύπου θα ήταν χωρίς επαρκή οικονομική άνεση και με τεράστιο περιορισμό σε απόκτηση παικτών! Κοινώς, την πάτησε.

Με πολύ λίγα μέσα λοιπόν και με τους “στεφανουά” σε καθεστώς πώλησης εδώ και ένα χρόνο, ο Πιέλ απέτυχε και η διοίκηση υπό ασφυκτική πίεση των απαιτητικών οπαδών κατέληξε στις 14 Δεκεμβρίου στην επιλογή του Πασκάλ Ντιπράζ ως έσχατη λύση

και μετά από πολλές αρνήσεις προπονητών να αναλάβουν αποστολή αυτοκτονίας, μεταξύ αυτών και του νυν κόουτς της Μπορντό, άνεργου τότε Νταβίντ Γκιόν.

Ο Ντιπράζ, προπονητής ειδικών αποστολών, ουσιαστικά εξειδικευμένος σε αυτό, άνεργος μετά την Καέν και με δυσκολία να χτίσει ομάδες και να τις εξελίξει (από το 1991 έχει δουλέψει μόνο σε πέντε ομάδες, μάλιστα το 2018 ήταν τηλεσχολιαστής στο Μουντιάλ!) , ανέλαβε με επίγνωση της τεράστιας δυσκολίας να σώσει το καράβι από τα βράχια. Μάλιστα, χαρακτήρισε την αποστολή του ως δυσκολότερη από της Τουλούζ (5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες το 2017 σε 10 ματς σωτηρίας)!

Με τον Ντιπράζ, η Σεντ Ετιέν βελτίωσε την ψυχολογία της και έγινε πιο συμπαγές γκρουπ, απόρροια της βελτιωμένης σε σχέση με τον Πιέλ επαφής παικτών προπονητή. Οι μεταγραφές Ιανουαρίου τύπου Σακό και Μανγκαλά στην άμυνα, Μπερναρντονί στην εστία, Κριβελί στην επίθεση και Τιούμπ δεξιά σε όλη την πτέρυγα δεν είναι και σημείο αναφοράς, πάντως βοηθούν στο να αυξηθούν οι επιλογές του προπονητή. Λεφτά δεν υπάρχουν.

Η Σεντ Ετιέν βελτιώθηκε (4-3-4 σε 11 ματς, 15 βαθμοί ελπίδας), στο τελευταίο ματς με την νεοφώτιστη Τρουά εντός έδρας είδε κι έπαθε να ισοφαρίσει με πέναλτι μια ομάδα καλύτερη σε δημιουργία και ίδιων στόχων με τους “πράσινους”. Εμφανές έλλειμμα ποιότητας.

Η Σεντ Ετιέν παλεύει να σωθεί με τα ψέματα. Αν τα καταφέρει, θα είναι γιατί έχει διαλυθεί η Μπορντό και γιατί είναι επίσης αδύναμη για να σωθεί η Μετς. Kαι γιατί η μέθοδος Dupraz, να μεταδίδει πάθος, να εμψυχώνει, να συσπειρώνει, να εμπνέει θα έχει και πάλι κάνει το θαύμα της…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέθοδος Dupraz,methodos Dupraz