Μεταγραφική δραστηριότητα

Μπορεί το αγωνιστικό κομμάτι να είναι αδρανές αυτές τις ημέρες λόγω των διακοπών για τις γιορτές δεν ισχύει το ίδιο όμως και για το διοικητικό. Οι εξελίξεις είναι πολλές κι η πίεση χρόνου δεδομένη καθώς η σημαντική αναδιάρθρωση του ρόστερ το απαιτεί. Από τη μια είναι οι συζητήσεις για τις λύσεις συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές που εισηγήθηκε η τεχνική ηγεσία. Διαδικασία που δεν αναμένεται να είναι εύκολη για όλους όσοι έχουν υψηλά ή πολυετή συμβόλαια. Οι σχετικές κουβέντες ξεκίνησαν και δε θ’ αργήσει
να φανεί η διάθεση των εμπλεκομένων.

Από την άλλη βρίσκονται οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν την ομάδα ως προς την ενίσχυσή της. Κάποιες κρούσεις έχουν ήδη γίνει κι οι πλέον ενδιαφέρουσες έχουν προκριθεί. Μια από αυτές φέρεται να είναι κι αυτή του Μοχάμεντ Γιαταρά. Ο Άρης έχει βασική προτεραιότητα την απόκτηση φορ κι ο αντίστοιχος της Οσέρ βρίσκεται ψηλά στην εκτίμηση των ανθρώπων της ομάδας. Μπορεί η ομάδα του να μην είναι αρνητική στο ενδεχόμενο παραχώρησής του, όμως την τελευταία λέξη θα την έχει ο ίδιος. Αυτές τις ημέρες ο 25χρονος επιθετικός βρίσκεται σε άδεια κι άμα τη επιστροφή του αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις.

Πέραν τη συγκεκριμένης θέσης, οι άνθρωποι της ομάδας εξετάζουν περιπτώσεις για την αμυντική γραμμή αλλά και τον άξονα, ενώ υπό προϋποθέσεις – ανάλογα πώς θα εξελιχθούν κι οι αποδεσμεύσεις – μπορεί να κινηθούν για ακραίο μεσοεπιθετικό.

Με την υπ’ αριθ. 541/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης έγινε εν μέρει δεκτή η με αρ. κατ. δικ. 2918/2015 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (Ειδική Διαδικασία Εργατικών Διαφορών) αγωγή του Χαράλαμπου Σκόρδα του Θεοχάρη, κατοίκου Γαλλίας, κατά (α) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «FORTHNET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και με διακριτικό τίτλο «FORTHNET MEDIA Α.Ε.», που εδρεύει στην Κάντζα Αττικής και εκπροσωπείται νόμιμα, ιδιοκτήτριας του διαδικτυακού αθλητικού δημοσιογραφικού ιστότοπου με την ονομασία www.novasports.gr, και (β) του Παναγιώτη Στεφάνου του Δημοσθένη, κατοίκου Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφου αθλητικού ρεπορτάζ στον ως άνω ιστότοπο, και υποχρεώθηκαν αυτοί, η πρώτη λόγω αντικειμενικής ευθύνης της βάσει του νόμου και ο δεύτερος ως δημοσιογράφος, να καταβάλουν, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, στον Χαράλαμπο Σκόρδα του Θεοχάρη το ποσό κεφαλαίου € 10.000,00, πλέον νομίμων τόκων και δικαστικής δαπάνης, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για την προσβολή της προσωπικότητας του τελευταίου, η οποία προκλήθηκε από τις από 06.11.2014 και από 08.11.2014 ανακριβείς αναρτήσεις που έγιναν στον ιστότοπο www.novasports.gr της ως άνω εταιρείας, και υπογράφονταν από τον ως άνω δημοσιογράφο του αθλητικού ρεπορτάζ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την 541/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο ανωτέρω δημοσιογράφος, δεν προέβη σε προηγούμενο έλεγχο και διασταύρωση της είδησης πριν από τη δημοσίευσή της, με αποτέλεσμα, στην από 06.11.2014 ανάρτησή του, με τίτλο «Στον ανακριτή παράγοντες του Αρη», να αναγράψει ανακριβώς ότι ο Χαράλαμπος Σκόρδας του Θεοχάρη ήταν ένα από τα πρόσωπα τα οποία είχαν λάβει κλήση από τον Ανακριτή Θεσσαλονίκης για την έρευνα που διενεργούσε σχετικά με τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων που σχετίζονταν με τη διοίκηση της «ΠΑΕ ΑΡΗΣ» κατά την περίοδο 2004-2012, και στην από 08.11.2014 ανάρτησή του, με τίτλο «Υπερτιμολογήσεις, κακούργημα, πτώχευση», να αναγράψει την ανακριβή είδηση ότι ο Χαράλαμπος Σκόρδας του Θεοχάρη είναι εγκαλούμενος. Στο πρόσωπο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Στεφάνου του Δημοσθένη η απόφαση δέχθηκε ότι υπήρξε υπαίτια (δηλαδή, από αμέλεια) άγνοια της αναλήθειας των ως άνω γεγονότων. Οι επιλήψιμες αυτές αναρτήσεις προκάλεσαν, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, προσβολή της προσωπικότητας του Χαράλαμπου Σκόρδα του Θεοχάρη, για την ανόρθωση της οποίας επιδικάσθηκε σ’ αυτόν το ποσό κεφαλαίου των € 10.000,00, πλέον τόκων και δικαστικής δαπάνης, και υποχρεώθηκε η πρώτη εναγομένη εταιρεία να καταχωρίσει περίληψη της απόφασης αυτής στη θέση της στήλης ειδησιογραφίας – ειδήσεις.Η ανωτέρω καταχώριση γίνεται σε συμμόρφωση της εκδοθείσας υπ’ αριθ. 541/2018 απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα