Μετά από 43 χρόνια ξανά με Ντιναμό Κιέβου

Την Ντιναμό Κιέβου θα βρει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους Ουκρανούς στις 14/2 και μία βδομάδα αργότερα θα ταξιδέψουν στο Κίεβο για τον επαναληπτικό.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες άλλη μία φορά στην ιστορία τους. Ηταν στο μακρινό 1975, όταν για τον Α’ Γύρο του Πρωταθλητριών η Ντιναμό Κιέβου είχε πετάξει εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό
με τη νίκη της στην έδρα της με 1-0 (66’ Ονισένκο).

Στο πρώτο παιχνίδι ο Κολοτόφ με δύο κεφαλιές είχε δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του (27’, 30’), αλλά Κρητικόπουλος (35’) και Αϊδινίου (74’ φάουλ) είχαν διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Δεν του πάνε οι Ουκρανοί

Μπορεί με την Ντιναμό Κιέβου να έχει αγωνιστεί δύο φορές, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κοντραριστεί άλλες εννιά φορές με ουκρανικές ομάδες. Η παράδοση δεν είναι με το μέρος του Ολυμπιακού, καθώς έχει 2 νίκες, πέντε ήττες, ενώ τέσσερα ματς τελείωσαν ισόπαλα. Πιο πρόσφατη ήταν πριν από τέσσερα χρόνια και πάλι για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ με την Ντνίπρο, η οποία πήρε την πρόκριση.

Πιο πριν ήταν η Μέταλιστ, με τους Ουκρανούς να πετυχαίνουν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και να σφραγίζουν το εισιτήριο για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ.

Το 2006-07 Σαχτιόρ και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλες τόσο εντός, όσο και εκτός για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η μοναδική φορά που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πανηγυρίσει πρόκριση, ήταν το 1992-93 για τον Α’ Γύρο του Κυπελλούχων κόντρα στην Τσερνομόρετς.

Υπέρ της…

Η Ντιναμό Κιέβου έχει παίξει και με τους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αρχή έγινε με τον Ολυμπιακό το 1975, ενώ σκυτάλη πήρε ο ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν, νικώντας τόσο εντός, όσο και εκτός. Στη συνέχεια ήρθε στο δρόμο της ο Παναθηναϊκός για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 1998 με τις δύο ομάδες να επικρατούν στην έδρα τους με το ίδιο σκορ (2-1). Τελευταία ήταν η ΑΕΚ την προηγούμενη σεζόν με την Ενωση να χάνει την ευκαιρία να περάσει στους «8» του Γιουρόπα, αφού στον επαναληπτικό ο Μασούντ αστόχησε μπροστά από τη γραμμή του τέρματος στο τέλος της αναμέτρησης…
Keywords
Τυχαία Θέματα