Μέσι ή Μαραντόνα: O Σερ Άλεξ έχει την απάντηση

Ευλογημένος με εξαιρετικό φυσικό ταλέντο, μάγος με την μπάλα στα πόδια του, ο Μαραντόνα ήταν ο ορισμός της ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας. Συχνά πιστώνεται ότι ενέπνευσε μόνος του την Αργεντινή για να φτάσει στη κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986. Αν και αυτός ο ισχυρισμός είναι άδικος για τα άλλα μέλη της ομάδας της Αργεντινής που κέρδισε το τρόπαιο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το έθνος αυτό της Νότιας Αμερικής δεν θα είχε σηκώσει το τρόπαιο στο Μεξικό εκείνο το καλοκαίρι χωρίς το θρυλικό

Νο10.

Πολλοί λάτρεις του ποδοσφαίρου υπέθεσαν εύλογα ότι δεν θα ξαναδούμε έναν παίκτη σαν τον Μαραντόνα. Μια σειρά από ανερχόμενα αστέρια από την Αργεντινή συγκρίθηκαν αρχικά με τον σπουδαίο αυτόν ποδοσφαιριστή, αλλά δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο βάρος της σύγκρισης.
Στη συνέχεια ήρθε ο Μέσι στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στα μάτια πολλών, ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, πάνω από τον Μαραντόνα, τον Πελέ και τους υπόλοιπους. Επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, ο Μέσι μας έχει προσφέρει αμέτρητες στιγμές ιδιοφυΐας σε όλη τη λαμπρή καριέρα του κυρίως με την Μπαρτσελόνα και λιγότερο με την Αργεντινή και την Παρί Σεν Ζερμέν. Ένας εξαιρετικά σταθερός παίκτης, ο Μέσι έχει σκοράρει σχεδόν 800 γκολ στην καριέρα του για συλλόγους και Εθνική. Ο Μαραντόνα, συγκριτικά, σημείωσε λιγότερα από 400 γκολ στην καριέρα του.
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, παρακολούθησε στενά τις καριέρες και των δύο παικτών και στα μάτια του υπάρχει μόνο ένας νικητής.

Όταν ο Σκωτσέζος αθλητικός δημοσιογράφος Χιου Μακίλβανι πέθανε τον Ιανουάριο του 2019, αποκαλύφθηκε ότι ο θρυλικός αυτός άνθρωπος του Τύπου, πίστευε ακράδαντα ότι ο Μαραντόνα ήταν καλύτερος από τον Μέσι. Αλλά ένα άτομο που διαφώνησε με αυτή την εκτίμηση ήταν ο Γκρέιαμ Σούνες, παρόλο που ο πρώην Άγγλος μέσος έπαιξε εναντίον του Μαραντόνα πολλές φορές. Δημοσιογράφος των Times έγραψε μετά τον θάνατο του Μακίλβανι: «Με αυξανόμενη ένταση ο Χιου και ο Σόυνες συζήτησαν αν ο Μέσι ή ο Μαραντόνα είναι καλύτερος. Ένας εξοργισμένος Σoύνες έπρεπε επιτέλους να παρακαλέσει: «Κοίτα, έπαιξα εναντίον του Μαραντόνα πέντε φορές και σου λέω, ο Μέσι είναι ο καλύτερος».

Ο Χιου διαφώνησε: «Δεν με νοιάζει με ποιον έπαιξες. Είναι ο Ντιέγκο».
Ο Φέργκιουσον ενημερώθηκε για την έντονη συζήτηση τους και συμφώνησε με τον Σούνες. «Θα πω γι΄αυτό το δίλλημα, ότι συμφωνώ με τον Σούνες. Η καριέρα του Μαραντόνα στο κορυφαίο επίπεδο ήταν μόνο λίγα χρόνια». Η μακροζωία λοιπόν του Μέσι του δίνει το προβάδισμα έναντι του αείμνηστου, Ντιέγκο Μαραντόνα κατά τη γνώμη του Φέργκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα