"Μένει" κατ' ανάγκη ΟΑΚΑ η Εθνική!

Παγκρήτιο ήταν και…πάει, ως βασική έδρα της εθνικής ομάδας για τη συνέχεια των προκριματικών στο Euro 2020 καθώς αναβάλλεται επ' αόριστον η μετακόμισή της στην Κρήτη!

Σαν να μην έφτανε η εν γένει δυσφορία – στο αγωνιστικό κομμάτι, κυρίως - για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της «γαλανόλευκης» στα πρόσφατα ματς με την Ιταλία και την Αρμενία, έρχεται στην επιφάνεια άλλο ένα που μάλλον εκθέτει την Ομοσπονδία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ πως η εθνική μας ομάδα
θα έδινε τα δύο επόμενα ματς των προκριματικών του Euro στο Ολυμπιακό στάδιο, όπως κι έγινε, και κατόπιν θα «μετακόμιζε» στο Ηράκλειο έχοντας ως μόνιμη (;) έδρα το Παγκρήτιο στάδιο.
Εκεί, εξάλλου δηλώθηκε και η βασική έδρα της «γαλανόλευκης» για τα ματς σε αυτή τη φάση με εναλλακτική έδρα το ΟΑΚΑ!!

Όμως αυτό στην παρούσα φάση μοιάζει ανέφικτο καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα έργο, από αυτά τουλάχιστον τα οποία αποτελούσαν και «βασική προϋπόθεση» της εν λόγω μετακόμισης.

Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις δεσμεύσεις, δεν υπήρξε έκτοτε καμιά επαφή της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να κατασκευαστεί το «προαπαιτούμενο» από την ΟΥΕΦΑ στέγαστρο.

Μάλιστα για την ολοκλήρωση του έργου θα έπρεπε να γίνει και μια «εσωτερική» αναδιάρθρωση στις εξέδρες με τη μεταφορά των VIP θέσεων και των δημοσιογραφικών θεωρείων στην απέναντι εξέδρα.

Όπως λένε τώρα οι άνθρωποι του Δήμου Ηρακλείου, λόγω της παντελούς έλλειψης επικοινωνίας, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος, Περιφέρεια) θα προχωρήσουν μόνοι τους το συγκεκριμένο έργο στο στάδιο

Το στέγαστρο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο τους επόμενους μήνες, σε συνδυασμό με την ενεργειακή αναβάθμιση του Παγκρήτιου. Για την επικάλυψη του στεγάστρου απαιτείται 1.5 εκατ ευρώ και για την ενεργειακή αναβάθμιση 3 εκατ. ευρώ και τα χρήματα αυτά υπάρχουν για να προχωρήσει το έργο.

Όταν ολοκληρωθεί, θα μπορεί το Παγκρήτιο να φιλοξενήσει την Εθνική

Θα πρέπει να τονιστεί πως στις 6 Φλεβάρη ο Δήμος είχε παραδώσει μελέτη στην ΕΠΟ για τα έργα που έπρεπε να γίνουν, ώστε να προλάβαινε η Εθνική να παίξει και με την Ιταλία στο Παγκρήτιο, όμως εκείνη δεν είχε βάλει κάποιον τεχνικό που θα έκανε τους ελέγχους και ο πρόεδρος Βαγγέλης Γραμμένος, τόνισε στον Δήμο Ηρακλείου ότι θα ήταν καλύτερο οι πρώτοι αγώνες να δίνονταν στο ΟΑΚΑ, ώστε να μην έχει θέμα και με την UEFA και τις ρήτρες που υπάρχουν, αν προέκυπτε κάποιο ζήτημα.

Για την ώρα η εθνική μας ομάδα «μένει» στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας και σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, θα είναι δύσκολο έως και απίθανο να αλλάξει κάτι ως το τέλος του 2019 και…βλέπουμε!

(To OAKA στέγαστρο έχει και μένει πλέον να "πειστεί" ο κόσμος ώστε να βρεθεί στις εξέδρες του, στα επόμενα ματς της εθνικής μας ομάδας)
Keywords
Τυχαία Θέματα