Μέλη του Order of Canada έγιναν οι ιδρυτές της BioWare

Τι τιμή!

Οι ιδρυτές της Bioware, Greg Zeschuk και Ray Muzyka, έγιναν μέλη του Order of Canada για την επαναστατική συνεισφορά τους στα video games και τη δημιουργία ενός διεθνούς φήμης studio.

Το

βραβείο έδωσε η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά, Julie Payette, τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη τιμή που μπορεί να λάβει ένας Καναδός.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 1995 λοιπόν Zeschuk και Muzyka ιδρύουν την BioWare στο Έντμοντον της Αλμπέρτα. Αν και το πρώτο παιχνίδι τους, με όνομα Shattered Steel ήταν μια μέτρια επιτυχία, το δεύτερο ήταν αυτό που τους έβαλε στον χάρτη.

Honored to be named a Member of the Order of Canada with my friend @DoctorZee! "Edmonton @BioWare co-founders Dr. Ray Muzyka and Dr. Greg Zeschuk receive the Order of Canada | CBC News" https://t.co/d3xHMvIXfG

Ray Muzyka (@RayMuzyka) December 27, 2018

Αυτό δεν είναι άλλο από το Baldur's Gate, το οποίο μάλιστα είχε και sequel, ενώ ενέπνευσε μερικά από τα μεγαλύτερα RPG που έχουν βγει μέχρι στιγμής.

"Το βραβείο ήταν κάτι που πραγματικά δεν περιμέναμε.", είπε ο Zeschuk στο CBC. "Εμείς απλά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πολύ καλό περιεχόμενο και να συνεργαζόμαστε με κορυφαία άτομα στο χώρο τους. Το να αναγνωρίζεται η δουλειά μας αυτή είναι μια πραγματικά τεράστια τιμή."

Ο Muzyka από τη μεριά του είπε ότι η επιτυχία του studio οφείλεται στους ανθρώπους του που κάνουν την κάθε μέρα ευχάριστη για δουλειά.

"Αυτό ήταν πάντα κάτι που νομίζω ότι και οι δυο μας αισθανθήκαμε, βρισκόμαστε ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι από εμάς, είναι παθιασμένοι και μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα από αυτούς."

Το Order of Canada συστάθηκε το 1967 για να αναγνωρίσει τα εξαιρετικά επιτεύγματα, την αφοσίωση στην κοινότητα και την προσφορά προς το Καναδικό Έθνος.

Ο Άλεξ, όταν δεν κυνηγάει templars ή δεν περνάει τα βράδια του στο Gotham, γράφει στο IGN. Μπορείτε να τον βρείτε σε facebook και instagram.

IGN GreeceΈρχονται Demo Sessions για το Anthem αρχές του 2019Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το AnthemΤα requirements της closed alpha του Anthem

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα