Μελαγχολικό αντίο

Η ήττα μέσα στο πρόγραμμα μιας ομάδας είναι, αλλά κάθε ήττα είναι και διαφορετική. Παίζουν πολλά ρόλo. Η εικόνα που βγάζει η ομάδα, η διάθεση, η νοοτροπία. Στον αγώνα της Κυριακής η ΑΕΚ δεν είχε καθόλου καλή εικόνα για 45 λεπτά, λάθος νοοτροπία και σχεδόν μηδενική διάθεση. Κι όλα αυτά σε έναν αγώνα που η Ένωση γνώριζε ότι απέναντί της θα είχε μια ομάδα που θα έκανε τα πάντα όχι για να πάρει τη νίκη, αλλά κυρίως για να μη χάσει.

Αυτός ήταν ο στόχος της ΑΕΛ και μπράβο της.
Μια χρονιά έπαιζε, ελάχιστα την ενδιέφερε αν θα παίξει καλό ποδόσφαιρο, αν θα την κατηγορήσουν για καθυστερήσεις, για δυνατό παιχνίδι. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και αυτό έπραξαν οι “Βυσσινί”. Το 3-5-2 του Χιμένεθ έπεσε πάνω σε αυτό του Φέστα, όμως η σφικτή αμυντική γραμμή του Ιταλού αποσυντόνισε πλήρως την Ένωση, η οποία αδυνατούσε να τροφοδοτήσει Πόνσε και Μπογέ.

Οι σέντρες κόπηκαν με χαρακτηριστική άνεση από την τριάδα Μπράλιτς, Μόρα, Ζίζιτς και η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ πολύ απλά ήταν σαν να μην υπήρχε. Γενικότερα η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτική ήρθε και η αντίδραση στη φάση του γκολ για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη μελαγχολία στις τάξεις των οπαδών της Ένωσης.

Η αλλαγή συστήματος στο ημίχρονο βοήθησε την ΑΕΚ να αλλάξει την εικόνα της και να απειλήσει περισσότερο την εστία του Κρίστινσον. Η κλασική ευκαιρία μπορεί να έλειψε όμως οι παίκτες του Χιμένεθ έδειξαν σφυγμό, πάλεψαν για να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως και πάλι οι πολλές σέντρες ήταν βούτυρο στο ψωμί των υψηλόσωμων σέντερ μπακ της ΑΕΛ.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με απογοητευτικό τρόπο. Τέτοιο που προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες όσων αποφάσισαν να βρεθούν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής. Ένα μελαγχολικό βράδυ στην ουσιαστικά μαθηματική αποκαθήλωση της Πρωταθλήτριας Ελλάδας.

Μέσα σε ολα έμεινε ανοικτή και η 3η θέση. Ο Ατρόμητος μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά και πλέον οι “κιτρινόμαυροι” καλούνται την τελευταία αγωνιστική να βρουν τη νίκη στη Λιβαδειά εάν δεν θέλουν να χαλάσουν ακόμα περισσότερο την εικόνα τους τερματίζοντας στην 4η θέση.

Μέχρι τότε βέβαια υπάρχει χρόνος. Για την ώρα προέχει η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Με την ψυχολογία όχι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο μετά τη σφαλιάρα από την πρώτη εντός έδρας ήττα στην ιστορία από την ΑΕΛ θα πάει τη Μεγάλη Πέμπτη στη Λαμία γνωρίζοντας ότι θα την περιμένει ασφυκτική πίεση.

Γιατί η ήττα από την ΑΕΛ δεν είναι μόνο η απώλεια τριών βαθμών. Είναι ότι έδωσε και δικαιώματα στους αντιπάλους να πιστέψουν ότι μπορούν να “χτυπήσουν” την ΑΕΚ. Στο χέρι ή στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ είναι να σβήσουν κάθε άσχημη εικόνα που δημιούργησαν οι ίδιοι με την αγωνιστική τους συμπεριφορά.
Keywords
Τυχαία Θέματα